Protest al sindicaliștilor din sectorul cercetare-proiectare

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România (FSLCPR) va picheta, luni, sediul Guvernului și cel al Partidului Social Democrat (PSD), din Șoseaua Kisseleff, pentru a atrage atenția asupra situației în care se regăsesc salariații din sector.

Pichetul de la Guvern este programat între orele 9,30 şi 13,00, iar cel de la sediul PSD între 14.00 și 16.00.

Potrivit unui comunicat al FSLCPR, acțiunea continuă seria protestelor din mai, iunie și iulie, generate de „situația de neacceptat cu care se confruntă salariații din institutele de cercetare științifică-dezvoltarea tehnologică din România, cu salarii neîncasate de mai multe luni, cu condiții de lucru inumane (lipsa apă, căldură), cu încălcarea drepturilor sindicale și hărțuirea membrilor de sindicat, de indolența factorilor responsabili din administrație și încercarea de înăbușire a protestelor, prin blocarea informației și intimidarea (eliminarea) participanților”.

„Cu toate că am sesizat pe domnul președinte, primul-ministru și ministerele responsabile despre cele prezentate mai sus, constatăm că se continuă ignorarea situației și adoptarea unor măsuri incalificabile, cu scopul de a șterge urmele ilegalităților și de a distruge psihic și fizic pe cei ce au îndrăznit să sesiseze autoritățile. Problemele specifice ale institutelor vor fi prezentate în cadrul pichetării”, a afirmat liderul sindical Radu Minea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.