Protest al studenţilor, la Galaţi, faţă de Legea Educaţiei

Circa 100 de studenţi au organizat, joi, la Galaţi, un „flash mob” în faţa sediului Universităţii „Dunărea de Jos”, protestând faţă de excluderea lor din forurile decizionale ale instituţiilor de învăţământ superior.

Protestul a început la ora 10.00 şi a durat câteva minute. În jur de 100 de studenţi adunaţi pe treptele Universităţii „Dunărea de Jos” au ridicat în aer, simultan, de 25 de ori, câte o ţeapă. Protestatarii au conturat metaforic „junghiul în coastă trasat mişcării studenţeşti din România”, după ce Legea educaţiei a exclus studenţii din forurile de decizionale, legislative şi executive ale universităţilor, unde tinerii aveau o normă de reprezentativitate de 25%.

„Lipsa celor 25% studenţi reprezentanţi din cele mai importante foruri de decizie este problema majoră pe care liderii mişcării studenţeşti o invocă de foarte mult timp. Deşi ANOSR a solicitat un răspuns oficial din partea MECTS cu privire la acestă problemă esenţială, acesta nu a fost primit nici până acum, a declarant, joi, vicepreşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Cristina Ramona Fiţ.

Flash mob-ul de joi se înscrie în seria de manifestări desfăşurate în cadrul Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România, eveniment care a reunit zilele acestea la Galaţi circa 200 de lideri ai organizaţiilor studenţeşti din ţară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.