Protest anti-masonic la BNR

În timp ce, luni, la BNR, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, participa la Forumul Bancar Român, afară, în faţa instituţiei, se protesta de zor anti-masonerie.

Manifestaţia a fost organizată de Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România, având următoarele cerinţe:

1. Demiterea masonului Mugur Isărescu din funcţia de guvernator BNR

2. Denunţarea acordului cu FMI

3. Naţionalizarea băncilor şi protejarea capitalului românesc

4. Amânarea plăţii datoriilor populaţiei faţă de bănci până când România va avea deficit bugetar 0

5. Aurul de la Roşia Montană pentru români în Banca Naţională

Update: Printre participanţi, ofiţeri sub acoperire

De unde şi până unde acest protest neaşteptat împotriva masonului Mugur Isărescu? Până mai ieri-alaltăieri, în Guvernul României şi prin alte instituţii centrale era chiar o mare fiţă să aparţii unui asemenea ordin. De ce, hodoronc-tronc, acest protest în faţa BNR şi împotriva guvernatorului, cel implicat în toate, de la legumicultură, vinuri, BNR, candidatură la preşedinţie, vizită la Kim Ir-sen, dezbateri simandicoase, participări la lucrări internaţionale de forumuri şi diverse laterale şi trilaterale? Cum se face că, mai nou, activitatea „complexă” a guvernatorului deranjează la Asociaţia Victimelor Mineriadei 1990-1991? Cum se face că până acum operaţiunile sale n-au contrariat nici la Cotroceni, nici la SRI, nici la Parlament, nici măcar în presă?

Încercând să desluşim misterul acestui protest am aflat cu surprindere că între participanţi se aflau cel puţin 2 ofiţeri din unitatea de supraveghere şi urmărire de lângă Mitropolie, cea care aparţine SPP-ului. Ba după o altă sursă, la protest au participat chiar 10 acoperiţi, acţiunea fiind organizată de unul dintre serviciile noastre secrete. Ceea ce înseamnă că Traian Băsescu nu este străin de eveniment. Rămâne de lămurit care să fie cauza. Procentul de 6-7% al încrederii în preşedintele României este călcat în picioare de procentul de încredere al guvernatorului, rămas undeva la 30%?

Sau Traian Băsescu este din ce în ce mai enervat de tot felul de reuniuni masonice organizate sub cupola BNR?

De regulă, Traian Băsescu este extrem de atent cu evoluţia posibililor săi contracandidaţi. Se teme preşedintele de o mişcare de stradă? Sau încearcă să pună şi în spinarea guvernatorului ceea ceRomânia îi pune în seamă. Citiţi cu atenţie revendicările anti-masonilor de la BNR şi veţi observa că ele i se potrivesc la fel de bine şi lui Traian Băsescu. Unii chiar se întreabă dacă nu cumva în spatele acestui protest se află şi Theodor Stolojan, cel care îşi doreşte cu disperare această funcţie de bani mulţi şi mare influenţă în România?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Izabela Niculescu 253 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.