Protest al opoziției la ușa lui Ponta

Trei sute de persoane au participat joi, înainte de prânz, la o acţiune de protest față de intenția Guvernului Ponta de a adopta Ordonanța Dragnea a primarilor traseişti, care va da liber migrației politice a aleșilor localior, timp de zece zile, fără ca aceştia să fie afectaţi de prevederile legii administraţiei locale.

Acţiunea de protest a fost organizată de Alianţa Creştin-Liberală PNL – PDL.

La acțiunea de protest participă lideri ai Alianței Creștin Liberale, în frunte cu Klaus Iohhanis şi Vasile Blaga, dar și membri și simpatizanți ACL.

„Ordonanța e gândită doar pentru un avantaj electoral pentru PSD. Sunt presiuni pe primari. Legalizarea traseismului e o bătaie de joc la adresa alegătorilor”, a afirmat liderul PNL Klaus Iohannis.

„Ordonanța este o hoție politică, un atac la democrație”, a spus la rândul său prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu.

Protestatarii au tricouri și cartoane cu mesaje precum „Ponta fură alegerile”, „Johannis președinte”.

Manifestanții au adus la miting o mașină de făcut popcorn, aluzie la afirmația lui Victor Ponta că în primul tur al alegerilor nu va participa la dezbateri, ci se va uita la televizor mâncând popcorn.

Pe un ecran instalat în Piaţa Victoriei, manifestanții urmăresc un colaj de declaraţii controversate ale premierului Victor Ponta, ale Avocatului Poporului şi ale unor realizatori Antena 3.

Protestul a fost autorizat de către Primăria Municipiului București la solicitarea ACL București și va dura în jur de 2 ore.

Ordonanța ar urma să fie adoptată joi de Guvern.

Dacă proiectul de OUG va fi adoptat de guvern, aleșilor locali li se va permite să opteze în termen de zece zile pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-și pierde mandatele, așa cum prevede legea acum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.