Protest faţă de militanţii de extremă-dreapta, la Boston

Sute de oameni s-au strâns în centrul Bostonului pentru a protesta faţă de militanţii de extremă-dreapta, relatează CNN.

Oamenii scandează “Hey hey, ho ho, (ideea – n.r.) supremaţiei albă trebuie să dispară” şi flutură pancarte pe care scrie “Nu Trump. Nu KKK. Nu SUA rasiste”.

Între 20.000 şi 30.000 de oameni şi-au anunţat, pe reţelele de socializare, participarea la contramanifestaţia faţă de mitingul extremei-drepte.

Autorităţile au anunţat că cele două manifestaţii vor fi separate prin bariere şi că fiecare participant va fi verificat cu atenţie.

Parcul Boston Garden, cel mai vechi din Statele Unite, se pregăteşte să găzduiască o întâlnire a militanţilor de extremă-dreapta, la o săptămână după ce o manifestaţie similară la Charlottesville, în Virginia, s-a soldat cu violenţe şi cu moartea unei femei ucise de o maşină condusă de un extremist.

În pofida opoziţiei primarului din Boston şi a unei părţi a populaţiei, autorităţile au autorizat reuniunea, pentru a apăra libertatea de exprimare a manifestanţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.