Protest împotriva lui Gunther Verheugen la Cluj: Go frack yourself

Mai mulţi tineri, prezenţi la evenimentul destinat acordării titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babes-Bolyai din Cluj fostului comisar pentru extindere, Gunter Verheugen, au protestat împotriva acordării titlului „din motive politice”, scrie Realitatea.net.

Protestatarii au fost invitaţi să părăsească sala.

Aceştia s-au împotrivit decernării premiului, acuzând faptul că se acordă distincţii politice într-un cadru academic. Protestul lor este îndreptat atât împotriva lui Verheugen, pentru că a acceptat distincţia, cât şi a Universităţii şi a politicienilor prezenţi la eveniment.

Tinerii au afişat mesaje precum „Go frack yourself”, „Verheugen is a dirty lobbyist”, „No honor in political honoris causa”.

Gunter Verheugen şi-a întrerupt discursul şi a respins acuzaţiile aduse. „Nu am făcut în activitatea mea activităţi de lobby. Informaţiile dumneavoastră sunt bazate pe informaţii eronate”, a spus el.

O altă tânără din sală a afişat un banner de mici dimensiuni pe care scria „…k you Verheugen for turning Romania into an EU colony (exploitation union)”.

La ceremonie participă premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlaţean, şi cel al Cercetării, Mihnea Costoiu. Si premierul a fost tinta protestelor, mai multi tineri din fata Universitatii purtand tricouri pe care sta scris ”Copy Paste” si o pancarta inscriptionata cu ”In Cluj nu esti doctor, domnule prim-ministru”.

Victor Ponta urmează să aibă o întâlnire cu fostul membru al Comisiei Europene, Gunter Verheugen.

Reprezentanţii UBB au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că Gunter Verheugen va susţine, în cadrul ceremoniei, o prelegere despre extinderea Uniunii Europene. „Fostul comisar european pentru extindere, Gunter Verheugen, va primi, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa al UBB, în semn de recunoaştere a viziunii şi pragmatismului său în extinderea şi construcţia UE, precum şi pentru contribuţia sa substanţială şi constantă la progresul României în vederea includerii sale în proiectul european la începutul secolului al XXI-lea. Domnul Verheugen va susţine la ceremonia de acordare a titlului o prelegere despre extinderea UE”, au precizat reprezentanţii UBB.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.