×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 06:58
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
București
Protest în stradă anti-vaccinare

Update Aproximativ 200 de persoane au protestat, duminică, pentru câteva ore, în Piața Victoriei din Capitală împotriva obligativității vaccinurilor, ei susținând că legea care le impune să-și imunizeze copiii le îngrădește dreptul la libertate.
Părinții, care și-au adus și copiii, au protestat în fața Muzeului Antipa, relatează Mediafax.
Mulți dintre părinții prezenți la manifestație au susținut că micuții lor au suferit efecte adverse în urma administrării serului, de aceea, l-au refuzat pentru ceilalți copii ai lor.
„Am venit, pentru că vrem să fim liberi. Am trei copii, doar unul este vaccinat. Are șase ani. Pentru ceilalți doi nu am acceptat vaccinul, pentru că am experimentat reacții adverse la prima fetiță. A avut tot felul: valori modifcate la ficat, nu lua în greutate, agitație. În principiu, e ideal să fim liberi. Ceilalți copii ai mei au 5 ani și 3 luni”, a declarat Mihaela, prezentă la protest cu copii și cu soțul ei.
Protestul a fost unul pașnic, fără scandări și fără incidente. Mulți dintre manifestanți și-au pregătit de acasă mesajele, fie pe pancarte, fie pe propriile tricouri, care să le exprime mai bine nemulțumirea față de Legea vaccinării.

Pe materiale puteau fi citite mesaje precum: „Nu obligativității!”, „Unde există risc, există alegere!”, „Niciun medicament nu este obligatoriu pentru copiii noștri perfect sănătoși!”, „Copiii mei nu sunt proprietatea statului!”, ”Pe copii îi protejează părinţii, nu politicienii corupţi”, ”Proiectul de legea privind vaccinarea obligatorie este ilegal, neconstituţional şi abuziv”, ”Dreptul la alegere nu este negociabil”, ”Familia naşte şi îşi creşte copiii, nu statul”.

„Suntem o țară liberă, cetățenii au dreptul la libertate. Nicio lege nu ne poate obliga să ne asumăm ceva. Medicul nu-și asumă în scris, de ce părintele trebuie să-și asume în scris un act, în condițiile în care avem dreptul la informare? Nu ni se prezintă riscurile, și cu toate acestea, tot părintele trebuie să accepte acest risc. Am un singur copil, are patru ani și cred că nu va mai apărea altul din cauza legilor din România. Nu a fost vaccinat, doar în maternitate, la două ore după naștere și a avut reacții după vaccin. Acolo ne-am oprit, am refuzat alt vaccin”, a spus Roxana, o altă mămică prezentă la protest.
Mulți dintre părinți sunt nemulțumiți de compușii chimici prezenți în vaccinuri care, opinează aceștia, sunt dăunători pentru sănătatea celor mici.
„Cum să pui formaldehidă într-un vaccin pentru copii? Nu vedem asta decât în borcanele de la Muzeul Antipa, unde sunt ținute exponatele!”, a spus nemulțumit un bărbat.

Și Cristian este un părinte care spune că vaccinul a avut efecte negative asupra fetiței lui: „Au ieșit și mulți doctori la rampă și au dat explicații. Fetei mici i-am făcut vaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă, n.r.), și la 3-4 zile mi-a răcit. Te duci înapoi la spital, bagă antibiotice în ea. După câteva zile, iar. Are patru ani și jumătate și deja este victima unui vaccin. Asta credem noi, că nu avem cunoștințe medicale, dar de la el este – are stări de nervozitate, își revenea după o oră și jumătate. Doar de la el putea să fie”.

Proiectul Legii vaccinării prevede că, în cazul vaccinurilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat, iar sancţiunile pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor merg de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei. La înscrierea în unităţile de învăţământ va fi solicitată o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor, iar în cazul în care schema nu este completă, este obligatoriu ca în maximum un an copiii să fie imunizaţi. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B. Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Publicat Duminică, 13 august 2017
1997
 | 4
 | 38
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Onac Claudiu Radu
-8
Cine nu vrea sa-si vaccineze copii sa fie libar sa refuze , dar sa dea o declaratie - angajament ca, in cazul in care lli se inbolnavesc copii , sa suporte cheltuielile medicale . In cazul in care copii mor , sa poata fi acuzati de omor din culpa .
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Radu Humor @ Onac Claudiu Radu
+4
Ai tăi au păţit ceva pentru felul în care eşti ?!
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
gogu @ Onac Claudiu Radu
+4
dar daca e fortat sa se vaccineze si copilul pateste ceva, cine si cum le aduce copilul la starea normala? sau ca sa va dea asta prin cap rebuie mai mult de 2 neuroni activi?
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Lara @ Onac Claudiu Radu
+1
Nu ar fi normal sa fie exact invers? Adica cei care vor tratament vaccinal pentru copii si sa semneze ca solicita tratamentul vaccinarii si ca suporta cheltuielile medicale in cazul in care copiii experimenteaza efecte adverse. In caz ca le moare copilul vaccinat , sa poata fi acuzati de omor din culpa pentru ca e normal sa fie acuzati si judecati din moemnt ce au cerut sa isi supuna copiii la tratamentul vaccinarii. Corect? Normalitatea este ca daca soliciti ceva trebuie sa semnezi o cerere. E contra logicii sa semnezi ca refuzi ceva ce nici macar nu ai cerut!!!
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Dragos
-9
Asadar asta e libertate!? Sa decizi in numele unor fiinte ce nu pot decide ele insele!? Sunteti niste "analfabeti" sociali... Din partea mea nu aveti decat sa nu va vaccinati copiii.... E problema voastra ! Dar sa nu mai cereti statului sa va protejeze...ca nu meritati! Tot sunteti asa destepti...
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
viki
+12
La Cantacuzino nu se foloseau pentru vaccinuri adjuvanti imerosal[,mercur], antibiotice,monoglutamat de sodiu etc si din acest motiv ,nu existau reactii puternice adverse.Un reprezentant de la Cantacuzino ,a spus ca daca se va reincepe productia , OMS si alte organizatii ii vor obliga sa foloseasca acesti adjuvanti, intrucat se vor obtine o cantitatemult mai mare de vaccinuri .Cei care au avut relatii si au fost informati si-au cumparat vaccinuri din Bulgaria [unde guvernantii si medicii au constiinta],dar ca la romani, au facut totul pe ascuns ,fara a face public situatia.Acum ,tot ei tipa sa fie vaccinarea obligatorie, dar ei si familiile lor sa foloseasca alte vaccinuri ,nu ca muritorii de rand.Brusc,o categorie de oameni sunt indignati ,revoltati , si ingrijorati de sanatatea copiilor nevaccinati .In rest ca mor in spitale de la bacterii,de la alimente cu pesticide si substante toxice ,de la poluarea: prin arderea la groapa de gunoi a cianurilor si altor substante toxice,prin aruncarea in canalizari a substantelor periculoase,asta nu-i ingrijoreaza pe atotstiutorii. Vedeti spovedania dr Jean Francois Saluzzo- fost director la Pasteur despre vaccinuri.
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Constantin Moldovean
+5
chiar nu inteleg de ce atat indarjire pe guvern cu vaccinarile!In 2012 au fost 7400 de cazuri de rujeola la 95% vaccinati, in 2017 sunt 670 cazuturi la 85% vaccinati!Cred ca cineva are un interes financiar la buzunarul lui Tudose!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
serban @ Constantin Moldovean
+8
"32 din cei 36 de morti din cauza rujeolei inregistrati in ultimul an in Europa provin din Romania. " - de pe un site de stiri. E suficient?
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Nicu Cohen
+6
Celor care sustin vaccinarea le doresc sa pateasca cum am patit eu la 11 ani ..sa li se injecteze in cprp Vaccin Antirujeola care sa infecteze organismul cu streptococi detectabili prin analiza ASLO si dupa care doctorul sa zica ca ai avut reactii adverse si ca s-ar putea sa dai ortul popii ....si sa trebuiasca sa faca tratament 4 ani cu mii de injectii cu efitard si moldamin sa isi curete sangele de streptococi ...Amin !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Radu Humor @ Nicu Cohen
+8
Bine că ai scăpat şi eşti sănătos, mă bucur pentru asta ! Dar uite ce efecte suportă şi azi unii ca Mushu şi din păcate suntem nevoiţi să-i suportăm şi noi : altfel cum să câştige nişte bănuţi şi postacii ăştia ?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Anabela @ Nicu Cohen
+1
Sincer trebuia sa dai ortu popii in ziua in care caput tau cretinoid a decretat ca a luat streptococ din vaccin
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
nicu cohen @ Nicu Cohen
+2
Anabela , sti tu mai bine ? Secventa a fost urmatoarea.... prima , am fost vaccinat contra rujeolei , dupa care am avut reactie adversa , in loc de imunizare am dezvoltat rujeola in organism -dupa vaccinare - deci practic m-au infectat .Existenta streptococilor A a fost descoperita dupa tratamentul cu antibiotice contra rujeolei prin testul ASLO (cind doctorii au descoperit ca nu numai rujeola o injectasera in mine ci si altceva - Streptococii A care declanseaza rheumatismul la inima si afecteaza valvele inimii si care nu puteau provenii decit prin transfuzie de sange , sex sau din vaccin . De primele doua nu poate fi vorba deci nu ramine decit a treia varianta .
Publicat Marţi, 15 august 2017
+Răspunde
Radu Humor
+14
Dacă le-ar păsa de copiii românilor, n-ar fi acceptat distrugerea premeditată a Institutului " Cantacuzino" care producea vaccinuri de calitate , doar ca să importăm toate otrăvurile străine ( da, dar pentru asta se primesc comisioane babane !). Să nu uităm că şi alt institut românesc "Pasteur" ce producea vaccinuri şi medicamente veterinare a fost mai întâi distrus şi apoi transformat în dealer de astfel de produse aduse din afară, de o calitate mult inferioară ( dar bietele animale nu pot protesta !). P.S. Cel mai cretin argument pentru vaccinare obligatorie este afirmaţia că un copil nevaccinat intrat într-o comunitate şcolară i-ar putea îmbolnăvi pe ceilalţi, gata imunizaţi !!! De ordinul tembelismului absolut !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
mamaia @ Radu Humor
+9
Foarte corect. Asteptam sa aud asta de la cineva. Multumesc.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
andra @ Radu Humor
+1
Nu e nici un tembelism. E medical dovedit ca pe cat scade procentajul celor vaccinati dintr-o comunitate, scade si eficienta vacinului la cei vaccinati. E numita "imunitate de grup". Cauta pe youtube Herd Immunity si vezi statistici facute de oameni inteligenti, cu explicatii si ilustratii. Se vede ca cei anti-vaccin nici macar nu se informeaza cand au o intrebare.
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
mamaia @ Radu Humor
+3
@andra: duduie nu ai priceput nimic din notiunea de "herd immunity". Spui o prostie ca "scade eficienta la cei vaccinati". Si mai tii si coada sus.
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Hiperboreus
+11
O tema de gandire: CE INSEAMNA O AMENDA DE 10000 lei pentru o famile cu venituri modeste? Nu cumva condamna la inchisoare parintii si la moarte prin infometare copii de grija caruia nu mai poate guvernul? Cum poti sa pui o amenda asa de mare pentru o ,,greseala" atat de mica? Nu cumva acest cuantum urias al amenzii constituie o forma de terorizare a populatiei?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Mushu
-3
Doamna, domnule, nu numai Cantacuzino a fost falimentat, totul a fost falimentat si vandut, dar faptul ca imi cumpar masina produsa in alta tara nu inseamna ca Dacia lui Ceasca era mai buna si asta din occident e pusa sa ma extermine. M-ati omorat cu teoriile aste Malthusiene... Vrea cineva sa ne extermine! De ce si-ar extermina sclavii, forta de munca si de manevra?! Facebukul si dependenta de retelele de inalienare sociale nu va sperie?! Faptul ca uitam sa ne privim in ochi sau ne privim cu ura nu va sperie?! Faptul ca suntem condusi, cum zice nea Ilie Serbanescu, de altii care ne si va iau drept sclavi si masa de manevra nu va sperie?' Faptul ca idiotii distrug mediul inconjurator, dand foc, taind paduri, folosind masini poluante nu va sperie? Copilul meu (inteligentul de mine...) a fost vaccinat si in Romania si in strainatate, unde aia ma intrebau de de insist...si e sanatoasa! Nu cumva ideile astea: sa nu vaccinam, sa nu mancam, sa nu nustiu ce, care va vin...subliminal, tot de la asa zisii stapani ai lumii care va vor raul nu sunt la fel de periculoase ca si vaccinurile lor??? Nu domnule/ doamna, de ce ne temem nu vom scapa: ne distrugem incet si sigur, prin dezumanizare, banul si profitul este zeul nostru, inclusiv al barbosilor intermediari religiosi pe care ii vad in fotografii, ne-am amanetat viitorul, al nostru si al copiilor nostrii, suntem manipulati, dar nu prin vaccinuri, ci prin indobitocire intelectuala, nu mai citim, nu mai vorbim direct, ne certam pe internet fara sa ne cunostem si ne jugnim gratuit, suntem manati de cei ce ne conduc, care sa stiti ca nu au 3 creiere, ci doar mult tupeu, fie ca e vorba de al nostru mustacios, de rasul in cap tembel nuclear sau de gargarita de peste ocean, tupeu si suposenie din partea celorlalti pentru care au inventat internetul, retelele de asa zisa socializare...nici ca exista o cale mai buna de manipulare! Va respect deciziile, cu toate ca am convingerea ca gresiti...sanatate si viitor linistit copiilor!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Radu Humor @ Mushu
+15
Tu ai văzut feţele acelor oameni care protestau, ai auzit cuvintele de bun simţ şi argumentările lor impecabile ?! Ţi s-a părut că erau dintre cei pe care ni-i descrii tu, probabil privindu-te în oglindă ?! Orice om conştient şi de bun simţ nu poate rămâne indiferent când vine vorba de sănătatea copiilor săi ! Faptul că atâtea indicii trădează o activitate făţişă de intoxicare şi îmbolnăvire a românilor de toate vârstele, începând cu alimentele, medicamentele, poluarea, furturile bogăţiilor ţării, exod pe timp de pace cum nu vezi nici în războaie, etc.ar trebui să le dea de gândit şi unora ca tine ( pun pariu că nici n-ai urmaşi, dar ţi-ai făcut numărul pe-aici, pentru câţiva firfirici )! Crezi că-ţi este uşor ca părinte să iei o asemenea decizie ? Crezi că ajung metodele staliniste, obligatorii de a-ţi trimite copilul la vaccinare cu riscul de a-l trimite la moarte !?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
mariuta
-17
@mamaia: vorbim de vaccinare sau de autism? vorbim de vaccinare sau de epilepsie? vorbim de vaccinare sau de sindrom Down? dumneata incurci drumurile..esti oare suficient de responsabila, pentru a lua decizii legate de copil, daca nu pricepi diferentele?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Hiperboreus
+13
Nu reconand nimanui sa-si vaccineze sau nu copilul. Problema vaccinarii cu forta este una care tine de libertate si de umanitate; daca esti om si te respecti iti vei vaccina sau nu copilul din convigere, dar daca est bou sau vaca de la ferma vei accepta ca sa-ti fie vaccinat vitelul sau vitica fara sa te mai intrebi daca faci bine sau nu. De ce? Pentru ca esti BOU! (sau vaca - dupa sex)
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 22 ore şi 45 minute
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 16 ore şi 46 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017