Protest inedit la adresa vicepreședintelui american (Video)

Sute de absolvenţi ai universităţii Notre Dame au plecat de la propria ceremonie de absolvire, în semn de protest, după ce invitatul special din acest an a fost vicepreşedintele SUA Mike Pence, transmite Mediafax în pagina electronică, citând Telegraph.

Pence a început să vorbească la Universitatea Notre Dame, o instituţie catolică din statul său de origine, Indiana, moment în care aproximativ 150 de elevii s-au ridicat şi au plecat.

Universitatea era pregătită pentru protest, după ce studenţii şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că, anterior, Donald Trump fusese invitat la ceremonie. Personalul instituţiei nu a încercat să oprească protestul, timp în care Pence a continuat să vorbească în faţa audienţei. O studentă a declarat că protestul a reprezentat un semn de solidaritate „pentru cei dintre noi afectaţi de politicile administraţiei Trump, precum şi de retorica pe care a folosit-o administraţia „.

Un alt student nu a plecat de la ceremonie, ci a rămas în faţă, cu spatele întors la vicepreşedinte, iar pe tocă scria ”Sunt de neoprit”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.