Protest inedit la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”

Profesorii, elevii şi părinţii acestora de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Capitală au protestat duminică, faţă de decizia de desfiinţare a instituţiei şi faţă de o eventuală comasare cu Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”.

Aceștia şi-au manifestat indignarea într-un mod inedit, aşa cum au învățat ani la rând: realizând o coregrafie, cu dans şi cântec.

Profesoara Anca Tudor: „Poate aşa televizunile vor fi mai interesate de situatie decât de rating..e dureros şi e lipsă de respect, aproape un act de umilinţă ce trebuie să faca copiii duminica..să pui copiii să danseze în curtea scolii, pe frig că altfel nu atragem atenţia mediei. Cum bine ştim vorba „Arta cere Sacrificii”, o să încercăm să o facem şi pe asta”.

Reprezentanţi ai liceului au susţinut că decizia de desfiinţare a unităţii de învăţământ şi comasarea cu Colegiul de Arte Dinu Lipatti a fost aprobată în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti pe 16 decembrie anul trecut şi comunicată Primăriei Sectorului 4 pe 17 decembrie, iar motivaţia a fost reorganizarea şcolară a unităţilor cu un număr mai mic de 300 de elevi.

Liceul a fost fondat în 1949. Profesoara citată a spus că liceul are 260 de elevi, însă orientarea acestuia este una vocaţională, dând exemplu marile şcoli de balet de la Paris şi Kiev, care au 80 respectiv 180 de elevi pe an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.