Protest inedit la Ministerul Sănătății

Trei persoane îmbrăcate în halate albe au vopsit joi în roșu scările de la intrarea în Ministerul Sănătății, nemulțumite de reacţia oficialilor din instituţie în scandalul dezinfectanţilor.

Protestatarii au aruncat cu vopsea roşie pe scările instituţiei iar apoi au început să şteargă cu un mop, afişând în tot acest timp un banner pe care scria „Ştergem urmele crimei. Ministerul Sănătăţii, DNA, DIICOT, complici la omor”.

„Reproșăm modul în care au acționat după declanșarea scandalului. Nu avem nicio certitudine că această anchetă este una reală”, a declarat unul dintre protestatari.

La fața locului s-a deplasat o echipă de jandarmi, care i-ar fi amendat, potrivit televiziunilor de știri.

Vineri seara, în Piaţa Universităţii, este anunţat un protest la care se preconizează că vor veni câteva sute de persoane nemulţumite de reacţia autorităţilor în cazul neregulilor semnalate la produsele biocide folosite în spitalele din ţară.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse, a informat cu o zi în urmă Parchetul General.

Conform sursei citate, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a constituit un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de o firmă autohtonă utilizați în unitățile sanitare.

Tot miercuri, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a susținut, referindu-se la ancheta efectuată în cazul dezinfectanților folosiți în unitățile sanitare, că mai puțin de 5% din cele peste 3.500 de probe recoltate de la spitale au fost neconforme și 95% — conforme. „Consider că pacienții sunt în siguranță în acest moment”, a spus Cadariu, într-o conferință de presă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.