Protest la Colegiul „Tudor Vianu”

Mai mulți elevi ai Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” s-au strâns în fața liceului, pentru a-și arăta susținerea față de profesorul de matematică Severius Munteanu, acuzat că ar fi umilit un elev, ca să-i mărească o notă, potrivit B1.ro.

Elevii susțin că profesorul nu i-a umilit niciodată și au început chiar să strângă semnături în sprijinul cadrului didactic.

”Fac matematică cu el de trei ani și jumătate și nu consider că vreunul dintre colegii mei sau eu am fost vreodată umiliți de acesta. Profesorul are o atitudinea foarte corectă față de noi, niciodată nu ne tratează urât și dacă face glume, face glume la modul general, nu râde de nimeni și face glume pentru a destinde puțin atmosfera și a ne face să ne placă matematica. Nu consider nimic greșit în asta. Sperăm ca protestul să aibă ecou. Am strâns până acum 86 de semnături din partea unor cadre didactice, în calitate de părinți, din partea unor elevi și foști elevi”, a declarat o elevă a liceului.

Adrian Curaj, ministrul educației naționale și cercetării științifice, a dispus un control la Colegiul Național „Tudor Vianu” din Capitală, în contextul în care un profesor de la această unitate de învățământ este acuzat că și-ar fi umilit elevii.

Profesorul de matematică de la Colegiul „Tudor Vianu” le-ar fi cerut elevilor care voiau să își mărească nota de la teză cu un punct, să se târască în genunchi, până la el la catedră.

Potrivit Adevărul, elevii de la Colegiul de Informatică Tudor Vianu desfiinţează însă presupusul abuz comis de profesor. Martorii la incident spun că totul este o „aberaţie” pentru că, în realitatea, a fost vorba despre o glumă între elevi, scrie sursa citată.

Colegii i-ar fi sugerat de fapt elevului, nemulţumit că luase o notă de 5 la un test, să îngenuncheze pentru un punct. Băiatul a parcurs astfel o distanţă de cel mult un metru, cât era până la catedră, iar colegii au râs, mai ales că acestuia îi plăcea să fie în centrul atenţiei.

Elevul nu numai că nu s-a ales cu o notă mai mare, dar a fost şi apostrofat de profesorul acuzat, care i-a spus că aşa ceva nu se face.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.