Protest la ușa Guvernului (Video)

Update Câteva sute de persoane s-au adunat miercuri seară în Piaţa Victoriei, la Guvern, pentru a protesta faţă de modificările la legile justiţiei anunţate de către ministrul Tudorel Toader.

Manifestanţii au ocupat partea carosabilă, unii așezându-se pe jos. Traficul a fost deviat, iar jandarmii au instalat garduri de protecţie.

Protestatarii au scandat „Partid de hoți și de mafioți!”, „PSD – ciuma roşie!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”, „Tudorel, nu uita!/La Jilava vei pleca!”, „Tudorel – demisia”, „Nu plecăm”.

Manifestanți au venit cu vuvuzele, tobe, un manechin în zeghe, cu tricolorul și au cântat la un moment dat imnul național.

La protest au participat şi Dragoş Pâslaru, fost ministru al Muncii, şi Adrian Stroie, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în Guvernul Cioloş.

Mobilizarea a fost făcută pe Facebook, pe o pagină intitulată „Vino în Piaţă! Justiţia e în pericol”.

„Guvernarea PSD a poruncit, Tudorel Toader s-a executat!. După marțea neagră, propunerile de masacrare ale legilor Justiției prezentate astăzi de ministrul Justiției sunt punctul culminant al luptei împotriva DNA și justiției independente. Un om care spune răspicat „REZIST!” face mai mult pentru viitorul țării decât un guvern și o majoritate parlamentară cu apucături mafiote. Iar împreună putem să decidem noi viitorul. Vino în Piața Victoriei în această seară. Vom fi 2, vom fi 10, vom fi 100 sau poate câteva mii. Oricare dintre variante e mai bună decât să tăcem. Lupta anticorupție riscă să devină istorie fără implicarea noastră”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook.

Un protest în Piața Victoriei este anunțat și pentru duminică seară pe pagina de Facebook „Corupția Ucide”.

„Ne revedem duminică seara. Ceea ce rămas independent din presă sau instituții reacționează din nou, fiecare cu propriile instrumente. Același lucru ar trebui să facem și noi. În stradă, pentru că asta e principala noastră pârghie și pentru că asta a avut efect cu alte ocazii. Suntem probabil cu toții obosiți de atâtea semnale de alarmă, dar e momentul să reacționăm cât putem de ferm. Altfel, putem doar să ne uităm cum ne transformăm resemnați într-un regim autoritar, așa cum putem doar privi spre Ungaria sau Polonia.
PSD ia din nou cu asalt Justiția. Președintele ar putea fi exclus – conform proiectului ministrului Justiției – din mecanismul de propunere a procurorilor-șefi ai Parchetului General, DNA și DIICOT. ”Reforma” justiției în viziunea PSD înseamnă numirea acestora exclusiv de către Guvernul PSD.
De la anul am putea vedea la DNA și la Procuratura Generală șefi numiți doar de PSD.
Trecerea Inspectiei Judiciare la Ministerul Justitiei e doar un alt punct prin care ne întorc, dacă îi lăsăm, în epoca în care Justiție însemna Rodica Stănoiu”, au scris organizatorii protestului de duminică seară.

Imagini de la protestul de miercuri seară



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.