Proteste în București și Cluj-Napoca împotriva lui Victor Ciorbea

În jur de 150 de protestatari s-au strâns, miercuri seara, în Piața Universității pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului, conform b1TV.

Protestul a fost organizat pe Facebook la scurt timp după ce Victor Ciorbea a atacat la Curtea Constituțională o lege adoptată în 2001 care îi împiedică persoanele condamnate penal, cum e cazul lui Liviu Dragnea, să facă parte din Guvern.

Contestatarii Avocatului Poporului, care se lăudau cu zeci de mii de participanți, au scandat lozinci precum: „Vrem justiție, nu corupție”, „Demisia”, „Jos Ciorbea” și „PSD, Ciuma Roșie”.

În Cluj-Napoca s-au strâns cel puțin 1000 de persoane pentru a protesta, după ce o petiție prin care s-a cerut demisia Avocatului Poporului a strâns peste 140.000 de semnături.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.