Proteste violente în Israel

Cel puțin 23 de polițiști și șapte manifestanți au fost răniți în ciocniri produse duminică seară la Tel Aviv după o manifestație contra violenței poliției și discriminării la care sunt supuși israelienii de origine etiopiană, potrivit serviciilor de urgență, informează AFP, citată de Agerpres.

Poliția a folosit grenade asurzitoare pentru a dispersa mulțimea și împiedica să ocupe primăria orașului Tel Aviv. Manifestanții au aruncat în poliție cu pietre, sticle și scaune.

Tunuri cu apă au fost de asemenea folosite pentru a dispersa manifestanții de pe străzile din jur, dar în zadar.

Mai mulți demonstranți au fost arestați, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției Luba Samri.

Circa 10.000 de persoane potrivit presei, 3.000 potrivit poliției au venit să manifesteze la Tel Aviv, la trei zile după un miting la Ierusalim, care de asemenea a degenerat în ciocniri. Trei polițiști și zece manifestanți au fost răniți.

Ministrul securității interne, Yitzhak Aharonovitch, a explicat că dispersarea „răsculaților” a fost complicată pentru că ei nu aveau niciun șef căruia să i se adreseze.

„Nu aveam cu cine discuta”, a declarat el jurnaliștilor.

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a promis că „toate plângerile (împotriva poliției) urmează a fi studiate”. „Dar nu există loc pentru violență”, a adăugat el.

Difuzarea în presa israeliană a unei înregistrări video arătând doi polițiști care băteau un soldat de origine etiopiană în uniformă militară a atras mânia acestei comunități.

Printre miile de manifestanți, sute de israelieni au venit să-i sprijine pe compatrioții lor de origine etiopiană. Ei purtau pancarte pe care scria: „Un polițist violent ar trebui să fie în închisoare” sau „Cerem drepturi egale”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.