Protestul roților: Invităm populația română și maghiară (Video)

Zeci de şoferi au participat sâmbătă la un marş de protest cu autoturisme, camioane, motociclete pe traseul Iaşi-Târgu Neamţ cu destinația Târgu Mureş, pentru a sensibiliza autorităţile să înceapă lucrările la autostrada dintre Moldova şi Trasilvania.

Pe paginia de Facebook „Împreună pentru Autostrada Iaşi- Tg. Mureş” au fost postate fotografii și clipuri în care se văd mai multe camioane plecate din Iași, Suceava, Botoșani care s-au întâlnit la Cristești.

„Camioanele au făcut un adevărat spectacol, ele fac parte din sistemul cardiovascular al economiei românești. Când venele nu sunt strangulate, sângele circulă mai bine. Așa e și cu masinile, cu cât drumurile sunt mai bune, mai late, fără gropi, cu atât ele ajung cu produsele dorite de noi mai repede la destinație și mai ieftine sunt la raft”, este mesajul postat pe Facebook.

Evenimentul este organizat în perioada 8 – 10 septembrie de către un grup de inițiativă format din ieșeni care au decis să ia atitudine față de promisiunile încălcate în repetate rânduri de politicieni, referitoare la începerea lucrărilor la autostrada A8 (Ungheni – Iași – Tg Mureș).

„Prin organizarea acestui eveniment grupul de inițiativă de la Iași, format din persoane responsabile, reprezentând mai multe categorii sociale și intelectuale, își propune să atragă cât mai mulți oameni interesați de dezvoltarea zonei Moldovei. De asemenea, organizatorii invită populația română și maghiară din Harghita și Mureș să se alăture demersului, în realizarea acestui proiect comun, care este benefic pentru toată țara, dat fiind că Moldova și cele două județe din Transilvania, Harghita și Mureș, reprezintă aproximativ 25% din populația țării.
Evenimentul se dorește a fi un mod inedit, dar și pragmatic de a atrage atenția autorităților că sărbătorirea Centenarului Marii Unirii, la 1 Decembrie 2018, ar trebui să însemne mai mult decât organizarea de concerte, depunerea de coroane, defilare și exerciții de imagine și că este imperativ ca ea să implice demararea lucrărilor de construcție la această autostradă, singurul lucru care poate rămâne mărturie a progresului, peste alte veacuri, pentru generațiile viitoare. Concret, inițiatorii acestei acțiuni civice consideră că Centenarul Marii Uniri ar trebui sărbătorit în 2018 prin semnarea contractelor de atribuire pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii A8. În acest sens, acțiunea de la începutul lunii septembrie va implica și sensibilizarea autorităților locale din localitățile direct interesate de construcția autostrăzii A8, prin semnarea unor contracte și a unor adeziuni de susținere a demersurilor demarate de grupul de inițiativă de la Iași, ce implică asumarea unor responsabilități morale și politice în sprijinirea demersurilor de construcție a autostrăzii”, spun organizatorii acțiunii.

Totodată a fost iniţiată şi o petiţie online.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.