Protocolul privind concesiunea terenului a fost semnat

Protocolul prin care comunitatea musulmană din România primeşte în concesiune terenul pentru construirea unei moschei în Bucureşti a fost semnat marţi.

Protocolul de predare-preluare a fost semnat de secretarul de stat Victor Opaschi, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, şi muftiul Murat Iusuf.

Potrivit documentului, Muftiatul Cultului Musulman din România a primit în concesiune, pe o durata de 49 de ani, un teren de 11.295 de metri în Sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit documentului, moscheea va avea, pe lângă clădirea propiu-zisă a lăcaşului de cult, mai multe anexe în care va funcţiona un loc pentru spălări rituale, o casă parohială, o biblioteca şi un centru de asistenţă socială.

Secretariatul de Stat pentru Culte va monitoriza respectarea destinaţiei terenului până la expirarea protocolului, fiind interzisă vânzarea, înstrăinarea, încheierea vreunui pact de opţiune, a unei promisiuni unilaterale sau bilaterale de vânzare a imobilului, constituirea vreunui drept de preemţiune, servituţi, clauze de uzufruct, constituirea oricărei forme de aport al vreunei societăţi comerciale, asociaţii sau fundaţii.

Protocolul prevede, de asemenea, ca Muftiatul Cultului Musulman să informeze Secretariatul de Stat pentru Culte, la fiecare trei luni, despre stadiul lucrărilor şi sursele de finanţare a lucrării.

Referitor la sursele de finanţare, muftiul Murat Iusuf a declarat că, cel mai probabil, o parte din bani vor veni de la guverul turc, iar restul din donaţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.