PSD, acuzat că promovează modelul unui stat-mafiot

Copreședintele PNL Alina Gorghiu îl critică pe premierul Victor Ponta pentru reacția acestuia în cazul Nichita, susținând că răspunsul premierului referitor la acest caz „întrece în cinism și ticăloșie chiar și cele mai josnice acțiuni împotriva ideii de libertate într-un stat democratic”, iar „modelul pe care PSD îl promovează este cel al unui stat-mafiot, condus de un Naș de partid”.

Gorghiu i-a transmis pe Facebook un mesaj lui Ponta, adresându-i-se direct premierului:

„Domnule Ponta, persoanele urmărite și terorizate de primarului Iașului, din bani publici cu ajutorul poliției locale, în cârdășie cu clanuri interlope, sunt cetățeni ai României, cu care dumneavoastră, ca șef al Executivului, politician, ca om, ar trebui să fiți solidar. Prin bagatelizarea subiectului, prin modul în care vă prefaceți că nu înțelegeți gravitatea subiectului, nu faceți decât să deveniți complice cu o practică despre care se spune că nu este străină nici altor colegi ai dumneavoastră.
Faptul că adversarul dumneavoastră politic, Cătălin Ivan, a acuzat aceleași metode de monitorizare, urmărire și intimidare din partea primarului din Iași ne poate explica de ce nu simțiți nevoia normală de a condamna un comportament aberant al unui edil și lider marcant al PSD. Știți, la fel ca și mine, că în mediul informal, există suspiciuni că și alți colegi de-ai dumneavoastră practică metode asemănătoare, uneori cu ținte politice, mai ales din cadrul opoziției, din mediul de afaceri sau mass media. Îmi place să cred că aceste informații nu sunt adevărate și că dumneavoastră sunteți străin de ele, dar, reacțiile pe care le aveți ridica anumite semne de întrebare.
Politicienii își mai pot purta singuri de grijă, cetățenii sunt singuri în fața abuzurilor din partea instituțiilor statului. Modelul pe care PSD îl promovează prin această raportare la încălcarea drepturilor cetățenilor români este cel al unui stat-mafiot, condus de un Naș de partid”, a scris Gorghiu în mesajul său.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat sâmbătă seara – întrebat despre cazul primarului din Iaşi acuzat că folosea o instituție a statului pentru spionaj în interes personal – că nu ştia că poate fi dispusă arestarea preventivă pentru „spionarea unei iubite”.

Mai mult, Ponta s-a întrebat de ce ar fi dispusă arestarea preventivă într-un astfel de caz, „ca să nu spionezi o altă iubită sau de ce?”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.