PSD, despre dosarul Ordonanței 13

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, referitor la faptul că DNA a clasat o infracțiune din dosarul elaborării ordonanței 13 că este „un prim pas pozitiv”, iar discuţia despre abilitatea Guvernului de a emite ordonanţe trebuie clasată „cât mai repede”, deoarece Executivul trebuie să aibă libertatea de a funcţiona „la capacitate maximă”. În ceea ce priveşte distrugerea unor probe, aşa cum afirmă DNA, purtătorul de cuvânt al PSD a spus că, ”deocamdată, este doar un zvon”.

„PSD nu poate să facă o evaluare a unei anchete în curs. Vom vedea care sunt probele sau care sunt detaliile pe care le oferă Justiţia din acest punct de vedere. Nu ştim care sunt lucrurile interne din Ministerul Justiţiei. Deocamdată, faptul că DNA a trimis acest dosar mi se pare un gest oarecum firesc. OUG 13, ştiţi foarte bine, şi conform punctului de vedere foarte clar pe care l-a da Curtea Constituţională, a fost legală şi temeinică. Punctul PSD-ului de vedere este acelaşi cu cel al Curţii Constituţionale”, a afirmat Adrian Dobre, întrebat despre dosarul OUG 13, transmite News.ro.

Acesta a mai spus că „lucrurile vor trebui lămurite cât mai repede pentru că această discuţie despre abilitatea Guvernului de a emite ordonanţe trebuie clasată cât mai repede pentru că Guvernul trebuie să îşi continue activitatea cu motoarele la maxim”.

„Despre distrugerea unor probe, dacă această informaţie este confirmată de către Justiţie, vom discuta. Deocamdată, este doar un zvon, nu avem niciun fel de date despre acest lucru”, a completat purtătorul de cuvânt al PSD.

De asemenea, întrebat cum comentează PSD faptul că procurorii DNA au clasat o cauză din dosarul OUG 13, Adrian Dobre a susţinut că este „un prim pas pozitiv”.

„Faptul că s-a făcut această clasare mie mi se pare un prim pas pozitiv. Credem că cu cât mai repede se clarifică aceste lucruri şi sunt clasate, cu atât mai bine pentru evoluţia societăţii în general, pentru că Guvernul trebuie să aibă libertatea de a funcţiona la capacitate maximă”, a afirmat social-democratul.

Chestionat dacă, din punctul lui de vedere, se anchetează abilitatea Guvernului de a emite ordonanţe sau modul în care a fost elaborată OUG 13, Adrian Dobre a spus: „Aşa cum se vede, anchetarea acestei abilităţi a Guvernului de a emite ordonane este deplasată atât timp cât avem o decizie clară a Curţii Constituţionale în acest sens”.

DNA a anunțat luni că a clasat o faptă din dosarul privind ordonanța 13 şi a trimis cauza la Parchetul General pentru continuarea cercetărilor pentru favorizarea făptuitorului, fals intelectual, prezentarea de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi de probe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.