PSD îi sperie pe pensionari, ca să nu-l mai voteze pe Iohannis

Liderii PSD au lansat luni o nouă temă de atac la principalul contracandidat al lui Victor Ponta la prezidențiale, Klaus Iohannis. După ce au amestecat religia și copii în campanie, pesediștii îi sperie acum pe pensionari susținând că, dacă va ajunge președinte, Iohannis le va tăia pensiile. Tonul a fost dat luni dimineață de ministrul Muncii, pesedista Rovana Plumb care, anunțând din nou lapte și miere, a afirmat că liderul PNL va tăia pensii dacă va fi votat.

„Iohannis va tăia pensiile dacă ajunge președinte! Sunt foarte îngrijorată de intențiile domului Iohannis privind situația pensionarilor sau chiar a salariaților. Eu nu am uitat de faptul că, în 2010, partenerii domnului Iohannis de astăzi tăiau salarii și pensii și traumatizau milioane de oameni cu deciziile lor. A fost nevoie de ani de zile de reparații pentru a încerca sa îndreptăm din răul făcut. Acum văd, din nou, aceleași intenții la cei din PDL și la domnul Iohannis — pentru că doar astfel pot să susțină programul prezidențial pe care l-au propus”, a transmis Rovana Plumb luni.

Noua sperietoare electorală a fost preluată rapid și de alți lideri PSD, precum socrul lui Victor Ponta.

„Ministrul Muncii are perfectă dreptate cu privire la îngrijorările noastre legate de situația pensionarilor, dacă Klaus Iohannis va câștiga alegerile. PNL a capitulat în fața PDL și aprobă politica de austeritate aplicată în anii trecuți. Pentru mine lucrurile au fost clare de acum câteva săptămâni, când Iohannis a spus că Băsescu și PDL au scos țara din criză. Dacă Iohannis va câștiga președinția, vom asista la un recul al tuturor lucrurilor bune făcute în ultimii doi ani, cu efecte dramatice asupra celor mai nevoiași dintre români”, afirmă Ilie Sârbu într-un comunicat transmis luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.