PSD, la pescuit la alte partide

Președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a susținut duminică că mai mulți parlamentari din alte partide se vor înscrie în perioada următoare în PSD, după ce duminică un parlamentar PMP și-a anunțat înscrierea în partidul său.

Deputatul PMP de Covasna, Octavian Goga, și-a anunțat demisia din PMP, precizând că va activa, pe viitor, în cadru grupului parlamentar al PSD.

„Cu siguranță vor mai fi. Dânșii își exprimă opțiunea să voteze moțiunea și chiar unii parlamentari să devină membri PSD. De la absolut toate partidele. Să știți că chiar și la USR câțiva sunt oameni rezonabili și oameni maturi. (…) Strategia PSD este ca atunci când sunt oameni valoroși, să aibă porțile deschise. (…) Tot timpul au fost porțile deschise”, a spus Bădălău la Senat.

El a adăugat că și fără acești noi membri, PSD are numărul necesar pentru a trece moțiunea de cenzură contra Guvernului Grindeanu.

„Noi cu siguranță și fără dânșii avem cvorumul de 233, dar în același timp ne preocupă o majoritate solidă după moțiune, pentru a avea o guvernare cât mai solidă”, a spus senatorul PSD.

Potrivit acestuia, mai sunt doi sau trei parlamentari PSD din Timiș care nu vor vota moțiunea, din solidaritate cu Sorin Grindeanu, dar că acest lucru „nu înseamnă că pleacă din PSD”.

Întrebat dacă cei care nu vor vota miercuri pentru demiterea Guvernului riscă excluderea din PSD, Bădălău a spus: „Eu cred că în momentele importante trebuie să fii solidar cu colegii și cu partidul. Ne vom gândi ce măsuri vom lua, în funcție de propuneri”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.