PSD pierde majoritatea în Consiliul General al Capitalei

PSD a pierdut majoritatea în Consiliul General al Capitalei, astfel că Marcel Nicolascu şi Dan Darabont, cei doi viceprimari ai Capitalei, au fost schimbaţi din funcţie.

Noua majoritate a fost posibilă după formarea unei alianţe între PNL, PDL și trei deputați de la PPDD.

În pofida acordului de colaborare la nivel local între PSD și PPDD, trei consilieri de la PPDD, respectiv Zorkoczy Julia, Richardt Vicențiu și Horațiu Panaitescu, au trecut în tabăra PNL- PDL, iar ceilalţi patru au rămas alături de PSD.

În locul social-democraților au fost propuși Lucian Iliescu (PDL) și Richardt Ghiță Vicențiu (PPDD), aceștia urmând să fie votați de consilierii generali.

Numirea celor doi a fost votată de noua majoritate constituită în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în şedinţă de îndată, după demiterea lui Dan Darabont şi Marcel Nicolaescu.

Şedinţa de îndată a fost convocată luni, după ce şedinţa ordinară a fost închisă, din lipsă de cvorum, întrucât consilierii generali ai PNL şi PDL au părăsit sala de şedinţă, deşi se votase doar unul din cele 28 de proiecte aflate pe ordinea de zi.

La şedinţa de îndată au fost prezenţi 27 de consilieri generali, din care 24 de membri ai grupurilor PNL şi PDL, iar alţi trei consilieri de la PPDD.

„Astăzi, s-a format o nouă majoritate care a dat doi noi viceprimari: Lucian Iliescu si Richard Ghita Vicentiu. Această nouă majoritate îşi propune să sprijine proiectele pentru Bucureşti şi să ceară mai multă transparenţă în ce priveşte cheltuirea banului public. Era firesc să se schimbe viceprimarii dacă s-a schimbat majoritatea politică. Primarul general va stabili ce atribuţii va avea fiecare”, a declarat Mircea Raicu, consilier PDL.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, anunţa duminică faptul că este gata să candideze la alegerile prezidenţiale, dacă va avea sprijinul PSD şi al „poporului PSD-ist”.

Făcând referire la declarația recentă a premierului Victor Ponta care spunea că lista PSD de prezidențiabili îl cuprinde pe el şi pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu a declarat pentru sursa citată: ”Mă onorează ceea ce a spus Victor Ponta, cred că ar onora pe oricine, pentru că funcţia de preşedinte este una de demnitate în stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.