PSD, raport cu bâlbe pentru Guvern (Document)

PSD a făcut publică evaluarea pe care a făcut-o Guvernului Grindeanu.

Conform evaluării făcute de liderul PSD Liviu Dragnea și de apropiații săi, din totalul de 393 de măsuri ce trebuiau implementate, doar 50 dintre acestea au fost îndeplinite (reprezentând 13%), 107 măsuri au fost realizate parțial (27%) şi 236 de măsuri sunt neîndeplinite (reprezentând 60%).

Surpriza din raportul de evaluare

Ce nu spune însă PSD este că unele dintre măsurile bifate ca neîndeplinite, care îi sunt reproșate Guvernului Grindeanu, au ca termen de implementare anul 2018 (foto mai jos). Totodată, Executivului îi sunt reproșate neîndeplinirea unor măsuri precum introducerea TVA zero pentru vânzarea de locuințe și pentru publicitate, la care PSD însuși a dorit să renunțe, așa cum anunța Dragnea recent.

inchide

Foto: HotNews.ro

Liviu Dragnea a vorbit despre această evaluare, înainte de debutul Comitetului Executiv.

Întrebat dacă Grindeanu mai poate conduce un Guvern PSD, în condiţiile în care 60% din măsuri sunt neîndeplinite, Dragnea a răspuns: „Asta trebuie să decidă tot CExN. Din păcate trebuie să ne asumăm tot”.

„Nu e vorba numai de 60% măsuri neîndeplinte, e şi un procent serios de măsuri îndeplinite parţial pe care nu le putem bifa la cele îndeplinite. Asta este situaţia, mie cel puţin nu mi-a fost uşor să iau decizia de a discuta public despre aceste lucruri, dar nu e Guvernul nostru, este Guvernul României”, a adăugat liderul PSD.

Chestionat de jurnaliști dacă i-a cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, Dragnea a spus: „Eu nu am cerut demisia nimănui, nici premierului, nici vreunui ministru. Este un act de voință al fiecăruia, dar asta spune ceva. O să discutăm și despre aceste demisii în CExN, suntem într-o situație nu foarte confortabilă, dar în același timp nici nu putem lăsa ca lucrurile să evolueze exact ca până acum. Să vedem la ce decizie ajungem, este un CEx, chiar dacă unii colegi, în niște scrisori deschise, spun că această structură nu este legitimă, este structura care a generat acest guvern și care are nu numai dreptul de a face această analiză. Noi avem obligația de a face această analiză. Aici nu ne jucăm că avem noi drepturi și putem să facem ce vrem. Suntem obligați să facem această analiză„.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.