PSD și ALDE, pârâte la Bruxelles

Președintele PNL Raluca Turcan a avut, luni și marți, la Bruxelles, întâlniri cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cu președintele PPE, Joseph Daul, cu secretarul general Antonio Lopez Isturiz și cu liderul Grupului Popular din Parlamentul European, Manfred Weber, în urma cărora afirmă că Partidul Popular European (PPE) sprijină total eforturile președintelui Klaus Iohannis și ale PNL „de apărare a legii” în fața planurilor coaliției PSD-ALDE „de a grația și amnistia faptele unor protejați politici”.

„Am auzit un singur mesaj: sprijinim total apărarea Legii și a statului de drept în România. Toți reprezentanții PPE cu care m-am întâlnit sunt la curent cu planurile nedemocratice ale PSD și ALDE care, din păcate pentru România, au făcut înconjurul Europei. Inițiativa PSD-ALDE este considerată fără precedent în rândul statelor europene democratice. Este cu atât mai surprinzătoare încercarea PSD și ALDE, cu cât amnistia și grațierea nu au făcut parte din programul politic al acestor partide, ceea ce indică modul fraudulos din punct de vedere democratic prin care PSD și ALDE încearcă scăparea unor persoane influente. Aplicarea nediscrimatorie a legii stă la baza prosperității și a democrației în Uniunea Europeană, iar simpla idee a unor legi speciale pentru clienții politici este de natură să submineze încrederea cetățenilor în propria țară”, susține Turcan într-un comunicat transmis marți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.