PSD și UNPR au semnat protocolul de colaborare

PSD și UNPR au încheiat, joi, protocolul de colaborare pentru alegeri, fiind semnat de Liviu Dragnea, respectiv Gabriel Oprea.

Documentul are trei puncte.

Primul punct vizează alegerile locale: cele două partide lasă la latitudinea organizațiilor locale să stabilească alianțe și colaborări, inclusiv pentru candidați unici și pentru majorități locale si judetene.

Al doilea punct: PSD si UNPR resping modificarea legislației electorale, implicit alegerea primarilor în două tururi.

Al treilea punct face referire la alegerile parlamentare: PSD și UNPR vor decide condițiile în care vor participa pe liste comune, după alegerile locale, ceea ce înseamnă că Oprea nu a obținut de la Dragnea încă promisiunea alocării unui număr de locuri, cel puțin nu în scris.

Protocolul, care încetează prin acordul părților, poate fi modificat sau completat numai cu acordul părților și intră în vigoare în momentul semnării de către parteneri.

„Eu am avut o relație foarte serioasă și de cuvânt cu PSD. Am stabilit cu dl. președinte Dragnea că, și în funcție de performanța noastră parlamentară, vom avea liste comune pentru alegerile parlamentare”, a declarat Gabriel Oprea.

Liviu Dragnea a precizat că nici pentru PSD nu este prevăzut în document un număr de locuri eligibile.

„Am ajuns amândoi la concluzia că, dacă vrem să facem o înțelegere serioasă în condițiile în care cele două partide au avut o relație foarte bună, UNPR a fost un partener corect și loial, nu are rost să vindem pielea ursului din pădure. După alegerile locale vom face o analiză, (…) vom vedea ce șanse avem și, în funcție de mai multe date, vom lua o decizie. Nici PSD nu are un număr de voturi eligibile, nici UNPR”, a spus liderul PSD.

Acordul dintre PSD-UNPR pagina 1

Acordul dintre PSD-UNPR pagina 2

Evenimentul trebuia să se desfăşoare miercuri, dar a fost amânat.

Miercuri, Senatul a votat solicitarea DNA privind încuviințarea urmăririi penale în cazul președintelui UNPR, Gabriel Oprea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.