PSD, solicitare către PNL: „Îi extermină pe români”

PSD solicită PNL să renunțe la Legea prevenției în sănătate, care, în opinia formațiunii social-democrate, „îi extermină” pe români.

„PSD solicită PNL să renunțe la Legea prevenției în sănătate, care îi extermină pe români, obligându-i să-și plătească tratamentul, dacă au avut ghinionul să se îmbolnăvească. Nu ne poate mira însă această idee, atâta timp cât, să nu uităm, PNL are în componența sa foști membri PDL care au închis spitale și care considerau atunci că morfina atât de necesară pentru românii grav bolnavi este un lux. De aceea, nu putem fi surprinși de lipsa de compasiune a liberalilor, care au preluat cinismul guvernării Boc. Considerăm că liberalii vor să îi aducă în sapă de lemn pe românii bolnavi, chiar și dacă sunt asigurați. Specialiștii subliniază că, atât cancerul, cât și bolile cardiovasculare, pot avea forme galopante de evoluție, chiar și la bolnavii care au avut o alimentație echilibrată, un stil de viață sănătos și care și-au făcut toate analizele. Prin urmare, este imposibil să fie departajați prin lege bolnavii care trebuie să plătească tratamentul, invocând lipsa prevenției”, se arată într-un comunicat al formațiunii transmis sâmbătă.

Totodată, PSD susține că PNL „mută manipulator” dezbaterea într-o altă zonă, difuzând informații false despre Legea privind defăimarea inițiată de Liviu Dragnea.

„În plus, observând reacția opiniei publice față de Legea prevenției în sănătate — o lege care contravine prevederilor din Constituție, câtă vreme legea fundamentală asigură dreptul fiecărui român la servicii medicale fără condiționări — PNL mută manipulator dezbaterea într-o altă zonă, difuzând informații false despre Legea educației pentru toleranță. Cerem ferm PNL să nu mai dezinformeze publicul. Nicăieri în cuprinsul legii nu se face vreo referire care ar fi putut fi interpretată drept un atentat la libertatea de exprimare, nici în general, și cu atât mai puțin în mediul online”, se precizează în comunicat.

Conform social-democraților, legea lui Dragnea, care a stârnit reacții adverse ample, este una pozitivă, care îndeamnă la educație pentru toleranță și la „salvarea diferențelor pluriculturale care dau frumusețe societății românești”.

„Nu este o lege care să se concentreze pe coerciție, din contră. Amenzile despre care se tot vorbește sunt cele prevăzute deja în Ordonanța 137 referitoare la discriminare, iar această lege nu aduce nou decât conceptul de defăimare socială, statuând faptul că simpla apartenență la un grup social, de orice natură, cu excepția celor care contravin ordinii de drept, nu poate fi subiect de jigniri sau ofense. Mai mult, au fost eliminate printr-un amendament criteriile de avere și orientare politică din definirea grupurilor sociale, deci afirmația că politicienii vor să se protejeze de comentariile negative nu are absolut niciun fundament real”, susțin pesediștii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.