Purtătorul de cuvânt al Guvernului despre presupusul plagiat al lui Tobă

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a afirmat joi că dacă în cazul ministrului de Interne, Petre Tobă, va exista un verdict de plagiat, „nu poate fi decât o singură soluție”.

Suciu a fost întrebat dacă s-a discutat în Guvern în legătură cu informațiile apărute în presă conform cărora Petre Tobă ar fi plagiat în lucrarea de doctorat. „Nu s-a discutat acest subiect, dar vă reamintesc că obiectivul de integritate este fundamental și un obiectiv la care premierul și Guvernul țin foarte mult. Dacă verdictul de plagiat va fi un verdict de plagiat, nu poate fi decât o singură soluție. Vom vedea verdictul și vom avea și soluția”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Jurnalista Emilia Şercan scrie pe site-ul Press One că peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care Tobă a obținut titlul de doctor în Științe Militare și Informații sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor și fără a respecta normele naționale și internaționale de citare în opere științifice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.