Purtătorul de cuvânt al PSD: „Categoric, da”

Moţiunea de cenzură de miercuri va trece fără emoţii, a apreciat la RFI purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, criticându-i totodată pe Victor Ponta și premierul Sorin Grindeanu.
Astfel, întrebat dacă va trece moţiunea de cenzură, Dobre a spus: “Categoric, da! Nu avem nici un fel de emoţii din acest punct de vedere. Sigur că este stranie această situaţie, o recunoaştem în mod deschis, este nefirească, este absurdă, dar cu siguranţă că moţiunea de cenzură este singura modalitate democratică pe care o avem la îndemână pentru a rezolva această situaţie absurdă”.

“Victor Ponta încearcă să ne convingă prin toate mijloacele pe care le cunoaşte foarte bine de faptul că au un sprijin politic în interiorul PSD-ului. Nu este aşa. Vrea să inducă opiniei publice ideea că mulţi membri PSD sau ALDE vor sprijini această guvernare a dânsului şi a domnului Grindeanu, care în acest moment nu au nici un fel de susţinere politică. Regulile democraţiei, regulile bunului simţ spun că atunci când eşti numit într-o funcţie de un partid politic şi când pierzi sprijinul acelui partid politic, în mod evident şi în mod firesc trebuie să te retragi, lăsând loc altcuiva. Nu s-a întâmplat acest lucru. Domnul Grindeanu împreună cu domnul Ponta s-au baricadat în Palatul Victoria, încercând să lupte sau să-şi rezolve o chestiune de politică internă din partid, folosind ca instrument Guvernul României, ceea ce este absolut nefiresc”, a afirmat acesta.

Adrian Dobre a precizat și care vor fi paşii procedurali, dacă moţiunea de cenzură va trece: “După trecerea moţiunii, ne vom adresa preşedintelui pentru consultări. Aceste propuneri deocamdată n-au fost discutate în mod public, pentru că până a ajunge la consultări cu preşedintele, avem de trecut acest pas, moţiunea de cenzură de miercuri. După ce trecem acest pas şi practic demonstrăm soliditatea coaliţiei de guvernare, din acel moment urmează discuţiile interne în partid, pentru nominalizarea persoanelor care vor fi prezentate ca şi opţiuni preşedintelui României”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.