Putin, acuzat de ipocrizie

Arabia Saudită l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin de „ipocrizie”, după ce acesta a transmis liderilor statelor Ligii Arabe, reuniți duminică în stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh, o scrisoare în care el susține că sprijină pacea în Orientul Mijlociu, deși este cunoscut faptul că Moscova susține politic și militar regimul sirian condus de Bashar al-Assad, relatează agenția Reuters, potrivit Agerpres.

‘Sprijinim aspirațiile statelor arabe pentru un viitor prosper și pentru soluționarea tuturor problemelor lumii arabe prin mijloace pașnice, fără vreo imixtiune din exterior’, afirmă liderul de la Kremlin în scrisoarea citită de gazda summitului, președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi.

‘Ei (rușii n.red.) vorbesc despre tragediile din Siria în timp ce ei sunt o parte esențială a tragediilor ce se abat asupra poporului sirian prin înarmarea regimului’ de la Damasc, confruntat cu o rebeliune ce a provocat peste 200.000 de morți în trei ani, a fost reacția imediată a ministrului saudit de externe, prințul Saud al-Faisal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.