Putin anunță crearea unei zone de liber-schimb cu Vietnamul

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat marți crearea unei zone de liber-schimb între Uniunea namală condusă de Rusia și Vietnam, după o întrevedere la Soci cu secretarul general al Partidului comunist vietnamez Nguyen Phu Trong, informează AFP, potrivit Agerpres.

‘Discuțiile sunt în etapa finală și Vietnamul ar putea deveni prima țară cu care se va încheia un astfel de acord’, a declarat Vladimir Putin la sfârșitul discuțiilor cu oficialul vietnamez.

Creată în 2010, Uniunea vamală dintre Belarus, Kazahstan și Rusia scutește de taxe vamale mărfurile care circulă între aceste trei state și permite libera lor circulație în interiorul Uniunii.

Moscova și Hanoi au căzut totodată de acord asupra creșterii livrărilor de produse agricole vietnameze pe piața din Rusia, a precizat Vladimir Putin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.