Putin, dezvăluiri privind activitatea sa din KGB

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a afirmat într-un interviu acordat postului Rossia 1 că activitatea sa în cadrul KGB-ului era legată de „spionajul ilegal“, adăugând că agenţii sub acoperire sunt oameni de o calitate specială, care au convingeri speciale şi un caracter special.

„Toată activitatea mea în organele de securitate externă ale URSS era legată nu pur și simplu de Serviciul de Informații, ci tocmai de spionajul ilegal”, a declarat Putin pentru postul de televiziune Rossia 1.

Potrivit lui Putin, spionii sub acoperire „sunt oameni deosebiți, de calitate specială, cu convingeri speciale, cu un tip de caracter special”.

„Să renunți la viața de zi cu zi, să renunți la apropiații tăi, la cei dragi și să părăsești țara pentru mulți-mulți ani, să-ți dedici viața patriei — nu oricine poate. Acest lucru este pe măsura doar a celor aleși. Spun aceasta fără niciun fel de exagerare. Tocmai cu o astfel de atitudine față de lucrurile care trebuie făcute, față de țară, față de poporul lor trăiesc agenții sub acoperire. Ei sunt oameni speciali”, a spus Putin, cu prilejul a 95 de ani de la înființarea departamentului „S” al Serviciului de Informații Externe (SVR, Slujba Vneșnei Razvedki), departament ce se ocupă de spionajul ilegal.

Între 1985 și 1990, Vladimir Putin a lucrat pe linia KGB la Dresda (Germania), în calitate oficială de director al Casei Prieteniei URSS-RDG, precizează agenția de presă rusă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.