Putin îl acuză pe actualul șef al NATO că l-a înregistrat

Vladimir Putin l-a acuzat joi pe secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, că în timpul mandatului acestuia de șef al executivului danez (2001-2009) l-ar fi înregistrat pe șeful statului rus cu prilejul unei convorbiri private și ulterior a transmis înregistrarea presei.

„Ne-am întâlnit şi am discutat. Se pare că a adus cu el un dictafon şi a înregistrat conversaţia în secret, după care a publicat-o în presă”, a declarat Putin în cursul sesiunii televizate în care preşedintelui rus îi sunt adresate întrebări.

„Nu-mi venea să cred ce văd şi ce aud. Este o absurditate, înţelegeţi?”, a adăugat el.

„A explicat că a înregistrat această conversaţie pentru posteritate”, a continuat Putin.

„Sunt flatat, bineînţeles, dar ar fi putut măcar să mă prevină sau să-mi ceară permisiunea înainte să dea publicităţii aceste discuţii. (…) Încrederea este cu adevărat importantă. Problema-cheie este încrederea între persoane şi între state”, a mai spus Putin.

În replică, NATO a calificat joi drept un „nonsens complet” acuzația lui Putin conform căreia actualul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, l-ar fi înregistrat, în timpul mandatului său de șef al executivului danez, pe șeful statului rus  cu prilejul unei convorbiri private și ar fi transmis înregistrarea presei, transmite Reuters.

„Aceste acuzații sunt un complet nonsens. În timpul mandatului său de premier al Danemarcei, domnul Fogh Rasmussen nu a adus niciodată un reportofon pentru a înregistra întâlnirile cu domnul Putin sau cu altcineva”, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, răspunzând unei întrebări adresate de Reuters.

„În general, pentru a distragere atenția de la propriile sale acțiuni ilegale și nelegitime din Ucraina, Rusia a ridicat o serie de acuzații împotriva NATO, acuzații care distorsionează faptele”, a spus Oana Lungescu.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.