Putin, în vizită la comunitatea religioasă de pe Muntele Athos

Preşedintele rus Vladimir Putin îşi încheie astăzi vizita de două zile în Grecia printr-o deplasare la comunitatea religioasă de pe muntele Athos, în nordul Greciei, unul dintre cele mai înalte repere ale religiei ortodoxe comune celor două ţări, relatează AFP, citată de Agerpres.

Putin, care s-a referit în repetate rânduri la credinţa sa ortodoxă profundă, se va alătura ceremoniilor dedicate celebrării a o mie de ani de la prima prezenţă rusească în comunitatea religioasă de pe Muntele Athos, de altfel, o comunitate monastică exclusiv masculină.

Însoţit de patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kirill, Putin se va deplasa la mănăstirea ruseasca Sf. Pantelimon, situată pe coasta de vest a peninsulei Halkidiki. Putin va zbura cu avionul până la Salonic, iar de acolo se va deplasa cu o navă până la Muntele Athos, situat în regiunea greacă Macedonia (nord). În această vizită la Muntele Athos, liderul rus este însoţit de preşedintele elen Prokopis Pavlopoulos şi de către ministrul grec de externe, Nikos Kotzias.

Preşedintele rus a încheiat vineri o serie de acorduri de cooperare economică şi comercială cu Atena, în cadrul primei sale vizite bilaterale după mai mult de un an într-o ţară membră a Uniunii Europene. Vizita sa în Grecia intervine în contextul în care UE urmează să decidă luna viitoare prelungirea sau nu a sancţiunilor impuse Moscovei pentru rolul său în conflictul ucrainean.

Chiar dacă Grecia are relaţii excelente cu Moscova, premierul Alexis Tsipras a ţinut să sublinieze că „Grecia este o ţară europeană şi îşi respectă absolut toate angajamentele faţă de organismele internaţionale cărora le aparţine”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.