Putin înmoaie tonul la adresa americanilor

Liderul rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că Rusia este gata să coopereze cu Statele Unite ale Americii indiferent de cine va fi noul președinte american după alegerile din 2016, precizând că Rusia și SUA au interese comune foarte importante și că trebuie să coopereze în legătură cu agenda internațională, relatează agenții de presă internaționale.

„Vom colabora cu orice şef de stat american ales de poporul american”, a declarat preşedintele rus într-un interviu TV acordat sâmbătă. ”Noi nu cooperăm cu o persoană anume, noi cooperăm cu țara, una dintre cele mai mari și mai influente din lume”, a mai spus Vladimir Putin, citat de Tass.

Printre interesele comune pe care le împărtăşesc Rusia şi Statele Unite se numără neproliferarea armelor de distrugere în masă, lupta împotriva crimei organizate şi a terorismului, combaterea sărăciei şi alte probleme presante, potrivit preşedintelui rus.

Reuters comentează că în interviul său Putin pare să-și atenueze retorica antiamericană după ce a fost deosebit de critic. Relațiile Moscovei cu Washingtonul și alte puteri occidentale au fost puternic afectate de conflictul din Ucraina.

”Suntem în dezacord în multe chestiuni de pe agenda internațională, dar există în același timp ceva care ne unește, care ne determină să cooperăm”, a declarat Putin, potrivit Reuters.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a refuzat să comenteze dacă Rusia va recunoaşte autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

„Nu voi vorbi despre acest lucru acum. Indiferent ce spun, s-ar putea dovedi contraproductiv. Ne vom ghida după realităţile din teren”, a declarat preşedintele rus.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.