×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:12
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Putin interzice serverele de criptare
Stoparea VPN-ului va pune capăt şi discuţiilor secrete între diverşi oameni politici
Stoparea VPN-ului va pune capăt şi discuţiilor secrete între diverşi oameni politici

Vladimir Putin este hotărât. Președintele rus a semnat legea care interzice folosirea serviciilor VPN, începând cu 1 noiembrie 2017, mai exact, de criptare a datelor transmise și a serverelor proxy pe teritoriul Rusiei.

Acestea erau utilizate și de către persoanele de pe teritoriul Rusiei care voiau să acceseze site-uri interzise, dar și de către disidenți sau membri ai opoziției să comunice în secret. Potrivit președintelui Comitetului Tehnologic din Camera Inferioară a parlamentului rus, Leonid Levin, legea are rolul de a bloca accesul la conținutul ilegal de pe Internet, precum unele discursuri cu tentă extremistă. În urmă cu ceva timp, Putin a promulgat o altă lege care obligă aplicațiile de chat să îi identifice pe utilizatori prin intermediul numerelor de telefon. Aceasta va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018, iar toate măsurile au fost luate în contextul în care anul viitor au loc alegeri prezidențiale în Rusia. Astfel, regimul lui Vladimir Putin va putea controla mai ușor ceea ce se publică pe Internet despre viitorul candidat. Decizia autorităților ruse vine la scurt timp după ce China a făcut presiuni asupra companiei Apple de a scoate toate aplicațiile VPN din versiunea chineză a aplicației App Store.

VPN (Virtual Private Network/rețea virtuală privată) constituie un set de tehnologii și soluții conceput pentru a realiza conexiuni securizate, criptate punct la punct sau la distanță de rețeaua publică de date, adică cea de Internet. Aceste tipuri de soluții le permit anumitor oameni și organizații să rămână anonimi și să acceseze conținut blocat în țara de care provin.

Alina ChiriţăPublicat Marţi, 01 august 2017
1205
 | 1
 | 13
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Adevarul
+12
Articolul este fals. Legea spune că se interzic serviciile care vor permite, prin anonimizare, ocolirea listei guvernamentale de site-uri interzise. Deci, să ne înțelegem. Nu VPN-urile devin ilegale. Ci doar acele VPN-uri care nu se uită la faptul că ai adresă de IP din Rusia și vrei să accesezi un site pe care Rusia l-a declarat indezirabil. Dacă vrei să intri pe VPN ca să comentezi un articol in Izvestia, ești liber să o faci. Lista de site-uri indezirabile este gestionată de către Federal Service for Supervision of Communications, Information Technology and Mass Media, sau Roskomnadzor. Este adevărat că pe ea, temporar, au intrat și site-uri legitime ale căror pagini descriau subiecte controversate: consumul de canabil, sinucidere, criza din Ucraina.
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Crocodilul
-17
Avem propagandisti pe acest site care sustin cu tarie ca ceea ce face Putin si mafia lui este foarte bine. Aceste masuri s-ar potrivi ca o minusa systemului socialist dictatorial din Romania. Pe vremea lui Stalin a fost la fel. Propaganda multa si oameniI care se importiveau erau trimisi sa construiasca canale. E vreo problema dragi zarzavagii de PSD +ALDE+PNL+alet maruntisuri blestemate?
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
florinakis
-12
si alta tara , tot asa campioana la democratie, face acelasi lucru din 2018 : china .
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Dragos
+14
Astfel de masuri pot fi luate de SUA, RUSIA SI CHINA in numele suveranitatii lor nationale... Restul tarilor....mai usor ...
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
gelu
+11
Pas cu pas sunt blocate toate caile de inflorire a unui revolutii portocalii in Rusia. ONG sorosiste si martorii lui Yehova au fost interzisi deja iar acum a venit randul serverelor de criptare, basca imposibilitatea de a inflama reteau de chat cu mesaje propagandistice mincinoase si perverse. Si uite asa posibilitatile de aparitie a unor miscari portocalii controlate din afara care sa destabilizeze Rusia au fost stopate.
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Nastratin @ gelu
+6
Pas cu pas rusnacii vor infiinta comunicarea cu tobe si semnalizarile cu fum ! Putin cica a comandat 1 ooo ooo de cai si infiintarea unor regimente de olacari care sa duca depesele in deplina siguranta !
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
cireica @ gelu
+6
Nu inteleg de ce nu desfiinteaza internetul mai ales ca e o creatie americana "CIA " asa vor evita contactul cu lumea reala si nu vor mai avea nici o revolutie portocalie .Va fi tatucul putin pe viata si urmasii lui .
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Geek-A-Contra Popa Prostu @ gelu
+11
''masura luata de ochii lumii ca sa arate ca pot sa raspunda in mod "corespunzator", in lipsa unor masuri de retorsiune adevarate....'' zice Geek-A-Contra .... ha-ha-ha! stai sa vezi turbare pe multinationale si ep ong-uri care 100% lucreaza in sistem criptat din motive de , ghici ce? de Securitate ! adio, bhai #resist, adio bhai meetinguri sponate pe ultiti si prin piete ! gatovaia ONG-urile!!!
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
geek-a-contra
-10
"Aceste tipuri de soluții le permit anumitor oameni și organizații să rămână anonimi și să acceseze conținut blocat în țara de care provin."corect. in acelasi timp permit diverselor persoane si delegatii aflate in interes de afaceri in rusia sa comunice, ferit de urechile si ochii "curiosilor", cu conducerile si colegii de la firma mama. asa ca adio confidentialitatii negocierilor si documentatiilor de lucru. doar daca ai posibilitatea de acomunica direct prin sateliti. ceea ce in primul rind vor face infractorii....
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Lili de la Deva @ geek-a-contra
+7
si tu o sa mori fara lumina, adica bezmetic. ia-te de mana cu aburitorul. ce fel de ''confidentialitate a negocierilor si documentatie de lucru ' pentru firmele romanesti cunosti in ......Rumanistan? si nu e mai bine asa?Campu' Tactic zice ca da !
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Ivan turbinca
-17
Putin o ia pe urma grasuiui nuclear, nu ar fi rău că cocina rusească sa se înveleasca într-o cortina de fier poate asa stau și ei în granițele lor.
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Lili @ Ivan turbinca
+6
vezi ca esti defezata, mai opinca! pai pana mai ieri sustiuneai si tu, apud democratii lui Killary si amploiatii lui Gerogica Soros , recte CIA , ca hackerii rusi au stricat alegerile americane de Mister President? care /cand minte?
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017