×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 22 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 30 martie 2017, 07:46
EUR (€)
+0.0061 ↗
4.5575 RON
USD ($)
+0.0320 ↗
4.2232 RON
• • •
Soluție pentru a stopa prăbușirea rublei
Putin pregătește vânzarea ”perlelor coroanei”

Rusia pregătește pentru privatizare șapte mari companii de stat, printre care și Rosneft, compania petrolieră condusă de fostul KGB-ist Igor Secin, prin care este controlată loialitatea cadrelor importante din actualul FSB. Potrivit Financial Times, aceasta este prima dintr-o serie de decizii ce vor fi luate în următorii ani cu scopul de a limita prăbușirea rublei din cauza scăderii prețului petrolului.

Pregătirea pentru aceste privatizări este cu atât mai importantă cu cât orice asemenea proceduri, chiar și cele vizând companii mai mici, au fost oprite după ce Vladimir Putinb a revenit la președinție. Acum vor fi scoase la privatizare Rosneft, Aeroflot, Bashneft, compania națională de căi ferate, banca VTB, cea mai mare companie de construcții navale, Soccomflot, și Alrosa, specializată în extracția de diamante.

”Înainte, privatizările erau determinate de intenția de a ajusta structura economiei și de a o face mai eficientă. Acum, unul dintre motivele pentru aceste privatizari este colectarea de bani cash, din cauza scăderii prețului petrolului”, spune Oleg Kuzmin, economist la Renaissance Capital din Rusia.

Cum prețul petrolului a scăzut la 34,5 dolari barilul, guvernul condus de Dmitri Medvedev se pregătește să faca o rectrificare bugetară dureroasă. La un preț al barilului de 50 de dolari, bugetul pentru 2016 prevedea deja un deficit de 3%, care acum va trebui recalculat. Veniturile din comercializarea petrolului și gazelor naturale reprezintă peste jumătate din bugetul Federației Ruse.

Următoarea mare sursă de fonduri este privatizarea. Însă până acum investitorii au privit cu scepticism implicarea în economia rusă, din cauza corupției și a intervențiilor impredictibile ale statului, o percepție care s-a încetățenit începând cu privatizările din anii 1990. ”Uitandu-mă la această listă cred că Sovcomflot este singura care are șanse realiste de a fi privatizata”, spune directorul pentru Rusia al unei bănci europene, citat de Financial Times.

”Orice vânzare la prețuri prea mici va crea suspiciunea că ne îndreptăm din nou către situatia din 1990”, a spus un oficial guvernamental, potrivit Financial Times.

Când Vladimir Putin a revenit la președinție, în 2010, și-a propus să vândă active ale companiilor de stat, însă în cele din urmă orice asemenea proces a fost sistat. Financial Times noteaza că atunci erau vizate exact companiile pe care Kremlinul dorește astăzi să le privatizeze. Putin a explicat însă ce va însemna privatizarea acestor companii – statul nu trebuie să piardă controlul asupra companiilor strategice, iar acțiunile trebuie vândute doar unor cumpărători care sunt înregistrați în Rusia. ”Nu trebuie să vindem un număr extrem de mic de acțiuni și nici să nu o facem la niște prețuri foarte reduse”, a mai spus Putin.

Călin MarchieviciPublicat Marţi, 02 februarie 2016
2738
 | 1
 | 22
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Krixus
+4
D-le Marchievici...ce să zic....înţeleg motivul pentru care faceţi aici propagandă de un anume fel şi de calitate mai puţin decât îndoielnică....ni l-a explicat doar d-l Băsescu, iar dacă dânsul nu ştie, apoi cine?? Dar eu zic că ar fi bine să nu mai vă mai tot ocupaţi de mizeria economică a Rusiei: până la urmă, chiar dacă Rusia s-ar afla la marginea prăpastiei, nu ar face decât să privească la România care se zvârcoleşte pe fundul ei... Aşa că hic Rhodus, hic salta!
Publicat Miercuri, 03 februarie 2016
+Răspunde
jorje
+10
Povesti sorosiste criminal financiar care joaca la bursa.Is specialisti astia din neamul lui la dezinformari si specula.Daca vrea Putin Rubla se valorizeaza rapid.O acopera in Aur ca are de unde sau pur si simplu vinde gazul si petrolul in Euroi.Putin nu-i precum criminalii nostrii care dupa 89 au parjolit totul in tara si calea lor.
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
economia de viata
-10
E tactica tatutzu, trebuie sa concedieze masiv rusnaci prosti. Si nu da bine sa-i concedieze PutzuPutinica, o fac cu perdea altii nu guvernul marioneta al tzharului Puti-Hitler. Si prin Rumanica s-a pracicat la marile intreprinderi si n-a tipat nimeni. S-au dus toti in infamul occident la munca. Zavarsi Rassiaa....
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
compusi
-8
Putin a trecut in Lumina insa, daca inainte putea sta drept si era temut, acum ca se "lumina" sta aplecat la 90% si e calare unul intunecat deasupra spatelui si nu pare a fi din Rusia ci din Anglia... si inca nu e tot... dar ma rog, e ciudat ce este ciudat... Care mai vreti sa treceti in Lumina ca sa fiti calariti dp garantat de cine are chef?
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
lunetistu
+17
Marchieviciule , iara-ti bati joc de meserie ! Da -ne tata sursa , da p`aia rusa , s-o stim si noi , nu-mi da Financial Times ca asta , sti si tu si noi al cui este .
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
Corneliu
+17
Am rasfoit Financial Times . Nimic . Click pe Agerpres , Mediafax , Deschide.md , Agora.md , s.a. Bezna totala . De unde ai preluat stirea , mai concret , stimabile ziarist de duzina , Markievici ? Ai devenit un veritabil necrofag focalizat pe rusi . Rusine !
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
Nasty @ Corneliu
+18
ii da soros sa manince rahhat la foc automat zicindu-i ca e friptura. Nici nu se mai uita marcheviciul ce infuleca. CHIAR DACA marchieviciul IN REALITATE NU EXISTA. E DOAR UN NUME DE UMPLUTURA FOLOSIT DE JHEGURILE TRADATOARE DE LA cotidianul
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
lunetistu @ Corneliu
+10
Apelezi la ce lipseste azi multora din media noastra libera si independenta .
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
amicu @ Corneliu
0
Ia vezi ca la Europe, in FT, mai spre subsolul paginii gasesti "Putin lines up state sell-offs to plug budget hole". Poate asta e. Iar Markevici nu e propagandist anti ci pro. Unul destul de abil.
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
Sierr
-18
Trebuie sa fi prea prost sa investesti in companiile ruse, maine- poimaine cand rusia va reveni pe plus, psihopatul putin va renationaliza companiile iar banii investiti vor ramane paguba investitorilor. Criminalul controleaza majoritatea companiilor dar in mod ineficient, economia rusilor fiind bazata numai pe vanzarea resurselor. Hai postacii rusi cu propaganda .
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
C @ Sierr
+17
Tu chiar esti prea prost ( educat ) , pentru ca scrii " fi " in loc de fii . Mars la scoala .
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
marcu
-17
Cum bre oameni buni,Putin a-nceput sa vanza lucrurili din casa?Sa fie oarescum adevarat ca nu mai are bani da pocnitori si da votca sa le dea la mujici in loc da ruble?Fugiti bre d-acilea,ca e lumea(ocidentala) rea si scorneste tot felu' da minciuni!Ce daca n-arera rusii ce manca, iubirea pt. conducatou' suprem poa' sa tie loc d-o friptura, la o adeca!Panimaite?
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
Nasty @ marcu
+14
pai daca te iai dupa eczemele pe care ni le arata marcheviciul e firesc sa bati cimpii ca orice postac de-al lui Basila-soros.
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
Nasty
-23
Rusia nu mai are bani,e vai de mama ei!Putin a distruso!O sa vanda si din populatie
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
Nasty @ Nasty
+19
Asta ai luat-o de la soros contra 50 de bani? sau e creatia proprie in speranta ca soros o sa-ti dea ceva de mincare de la tomberon?
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
Nasty
+16
Ma si miram cum de nu apare ceva impotriva lui Putin. bai cotidienilor de-ai lui soros, Rusia e Puternica, Putin e cel mai iubit conducator de pe planeta, mai incercati si voi altceva, ca basmele lui Marchievici sint rasuflate
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
Nasty @ Nasty
+3
Mai idiotzica, mars drakuli la davai ceas sa te trateze de ticalosie!
Publicat Marţi, 02 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Băsescu și Udrea, plâns în cor
Publicat acum 23 ore şi 39 minute
Mircea Badea: Udrea ar merita condamnarea la moarte
Publicat acum 20 ore şi 33 minute
Lui Liviu Dragnea i-a dat cu plus
Publicat acum 19 ore şi 30 minute
Încă o lovitură pentru Băsescu
Publicat acum 22 ore şi 28 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
10 articole/ Actualizat Sâmbătă, 18 martie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 26 martie 2017
alarm off
România din Piaţa Chibrit
67 articole/ Actualizat Miercuri, 22 martie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
106 articole/ Actualizat Miercuri, 29 martie 2017
Ion Spânu

Dacă Elena Udrea ar fi fost condamnată sau măcar anchetată în timp ce Traian Băsescu era la Putere, probabil că evenimentul de marţi ar fi fost salutat de toată lumea...

Ion SpânuPublicat acum 12 ore şi 48 minute