Putin: Trebuie creat un nou stat în sud-estul Ucrainei

Vladimir Putin evocă pentru prima dată crearea unui stat în estul Ucrainei, regiune unde se confruntă forţele ucrainene şi rebelii proruşi.

Crearea unui stat trebuie abordată în discuţiile privind încheierea conflictului din estul Ucrainei, a declarat duminică preşedintele rus.

„Trebuie să începem imediat discuţii substanţiale (…) privind organizarea politică a societăţii şi crearea unui stat pentru sud-estul Ucrainei, pentru a proteja interesele legitime ale persoanelor care trăiesc acolo”, a declarat preşedintele Putin, citat de presa rusă, scrie Mediafax în pagina sa electronică.

Uniunea Europeană a dat duminică un termen de o săptămână Rusiei să înceteze acţiunile în Ucraina.

„Consiliul European este pregătit să ia noi măsuri pe fondul escaladării situaţiei din Ucraina”, a declarat Herman Van Rompuy, la finalul summitului extraordinar de la Bruxelles.

Comisia Europeană a primit sarcină să pregătească „de urgenţă” o nouă serie de sancţiuni. Acestea trebuie prezentate „în termen de o săptămână”, iar o decizie va fi luată „în funcţie de evoluţia situaţiei”, a explicat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.