Quintus: Nu ştiu un alt român care să fi iubit ţara la fel ca Regele Mihai

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a vorbit joi seara, într-o intervenție la Realitatea TV, despre personalitatea Regelui Mihai, spunând că Majestatea Sa a avut o viaţă brăzdată de nefericire şi de necazuri mari peste care a reuşit să treacă cu demnitate.

„În aceste zile, în care viaţa Majestăţii Sale este în cumpănă, numai în cumpănă pentru că sunt sigur Dumnezeul la care el se roagă şi la care ne rugăm cu toţi îl va ajuta să depăşească şi acest moment greu din viaţa lui, o viaţă brăzdată de nefericire şi de necazuri mari peste care a reuşit să treacă cu demnitate şi bărbăţie”, a spus Mircea Ionescu Quintus.

Preşedintele de onoare al PNL a povestit cum l-a cunoscut pe Regele Mihai şi cum a protestat împreună cu studenţii din căminul Voievod Mihai, în data 8 noiembrie 1945. Nu a reuşit atunci să îl vadă pe rege, ci în anul următor. „Ce personalitate deosebită este omul acesta, fiecare cuvânt pe care îl rostea îl gândea de două ori”, a afirmat Mircea Ionescu Quintus.

O altă întâlnire cu Regele Mihai a avut-o în anul 2000, când era preşedintele Senatului, iar primul-ministru de atunci, Petre Roman, a organizat o întâlnire între politicienii liberali şi Regele Mihai.

„De atunci, direct nu ne-am mai văzut, dar de câte ori venea în ţară am primit câte o invitaţie, dar din nefericire nu am reuşit. Am purtat discuţii prin corespondenţă. Am legat vieţile noastre de la distanţă”, a spus Mircea Ionescu Quintus, adăugând că nu ştie un alt român care să fi iubit ţara la fel ca Regele Mihai.

„Sub monarhie, România ar fi fost altfel”, a mai apreciat Mircea Ionescu Quintus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.