Radio Europa Liberă şi Vocea Americii, însărcinate cu combaterea propagandei ruse

SUA cer unor posturi de radio să combată propaganda rusă în Ucraina şi Republica Moldova, scrie Wall Street Journal, potrivit MEDIAFAX.

Camera Reprezentanţilor a adoptat marţi, odată cu pachetul de ajutorare, măsuri vizând combaterea propagandei ruse în estul Ucrainei, Crimeea şi R. Moldova, cerând Radio Free Europe şi Voice of America să contracareze dezinformarea şi propaganda ruse, relatează Wall Street Journal online.

Potrivit site-ului publicaţiei, textul îndeamnă atât Europa Liberă, cât şi Vocea Americii să contracareze dezinformarea şi propaganda Moscovei prin „jurnalism de investigaţie şi analitic”.

Casa Albă a apreciat că legislaţia adoptată marţi va permite Statelor Unite să ofere un „ajutor crucial” Guvernului Ucrainei. „Împreună cu partenerii noştri internaţionali, preşedintele va continua să construiască o susţinere pentru poporul ucrainean în această perioadă critică”, afirmă purtătorul de cuvânt Jay Carney citat într-un comunicat.

Pachetul legislativ adoptat marţi de reprezentanţi permite americanilor să furnizeze Kievului garanţii pentru un împrumut în valoare de un miliard de dolari. În plus, el autorizează sancţiuni suplimentare – blocarea averilor şi interdicţii de călătorie – contra unor persoane din interiorul şi din afara Rusiei acuzate că au contribuit la criza politică din Ucraina.

Congresmenii au autorizat totodată un ajutor suplimentar în valoare de 50 de milioane de dolari destinat consolidării organizaţiilor politice şi civile înaintea alegerilor prezidenţiale anticipate de la 25 mai, dar şi suma de 100 de milioane de dolari în cadrul unei asistenţe în domeniul securităţii.

„Această lege transmite un mesaj puternic de susţinere poporului Ucrainei într-un moment critic”, a declarat marţi democratul Eliot Engel. „Suntem cea mai măreaţă ţară din lume, avem interese în întreaga lume şi cred că este important să nu ne eschivăm”, a adăugat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.