Radu Mazăre a demisionat de la Primăria Constanța

Radu Mazăre a demisionat de la Primăria Constanța.

Mazăre a transmit o scrisoare Consiliului Local al Municipiului Constanţa în care le-a mulțumit oamenilor care l-au votat în cei 15 ani cât a fost primar. „Începând de astăzi nu-mi mai doresc o viaţă publică politică”, a mai spus edilul.

„Vreau să mulţumesc sutelor de mii de oameni care m-au votat pe perioada celor 15 ani cât am fost primar. Constanţa şi constănţenii au fost sufletul meu şi datoria mea în tot acest timp. Chiar dacă uneori am fost prea verbal sau nonconformist, toată priceperea şi energia mea mi-am dedicat-o comunităţii. Pentru greşelile făcute îmi cer iertare în faţa tuturor.

Dorinţa mea de a face bine oraşului şi locuitorilor săi nu justifică însă nedreptăţile, stresul şi chinul la care sunt supus de atâta vreme.

Drept pentru care demisionez din funcţia de primar al municipiului Constanţa.

Colegilor şi prietenilor le sunt dator cu mult respect şi consideraţie.

Începând de astăzi nu-mi mai doresc o viaţă publică politică”, se arată în scrisoare.

Mazăre a precizat că intenționează să părăsească viața publică. Edilul a analizat bine situația în care se află și a luat această decizie destul de greu, după 15 ani de zile în fruntea urbei de la malul mării.

Instanța supremă a decis vineri să înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

Primarul suspendat al Constanței se află în arest preventiv din 2 aprilie, fiind acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-ar fi sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi câştigarea unei licitaţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.