Radu Mazăre, din nou în fața instanței

La ÎCCJ se judecă recursul DNA la decizia de cercetare sub control judiciar a primarului Constanţei, Radu Mazăre.

Acuzat de luare de mită, DNA cere arestarea lui Mazăre.

La intrarea în sediul Curţii Supreme, edilul a spus că nu era nevoie să ia mită pentru a construi un cartier de săraci.

„Dacă aţi citit cu atenţie motivarea, sunt acuzat că am luat mită ca să îmi îndeplinesc sarcinile de serviciu să construiesc acest cartier. Dv credeţi că era nevoie să îmi dea cineva mită ca să construiesc un cartier pentru săraci?”, a întrebat Mazăre

Radu Mazăre este cercetat în libertate după ce Curtea Supremă a respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă.

Radu Mazăre este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale din campusul „Henri Coandă”.

Fratele lui Radu Mazăre este şi el urmărit penal pentru complicitate la luare de mită și fals în declarații.

Senatorul PSD Alexandru Mazăre s-a prezentat, joi, la DNA, pentru a-i fi prezentate învinuirile.

Anchetatorii spun că Elan Schwartzenberg a fost cel care ar fi intermediat transferul de bani de la Morgenstern la fraţii Mazăre. Astfel, prin intermediul acestuia într-un cont al lui Radu Mazăre, deţinut în Israel, au intrat 95.000 de euro, iar în contul fratelui primarului de la Constanţa, 80.000 de euro.

Radu Mazăre declara despre aceşti bani că ar fi reprezentat, de fapt, o datorie preluată de Schwartzenberg de la „un grec” şi că în acest dosar nu a existat niciun denunţător şi nu s-a dat nicio mită.

Procurorii DNA nu au găsit „în materialitatea lor” cei 175.000 de euro despre care susţin că i-ar fi luat mită Radu Mazăre, însă, în vederea recuperării lor, au pus sub sechestru aproape 19.000 de euro, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse judiciare, citând din acte ale anchetatorilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.