Raed Arafat îi răspunde omului lui Cioloș

„Nu e corect să spui populaţiei să nu aibă încredere în instituţiile statului”, a declarat Raed Arafat, la TVR, după ce şeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a criticat pe Facebook modul în care s-au comportat instituţiile statului în cazul seismului din noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur”, a scris, printre altele, pe Facebook, Valentin Mircea, declaraţie care a fost ulterior ștearsă.

În replică, Raed Arafat spune că declaraţia lui Valentin Mircea „nu are absolut nicio bază” şi că este incorect să îndemni populaţia să nu aibă încredere în instituţiile statului câtă vreme în cazul seismului cu magnitudinea de 5,3 de acum două nopţi nu a fost vorba de o intervenţie.

„Dacă cineva crede că noi mergem la conferinţe ca să ne umflăm muşchii, ne pare foarte rău. Trebuie să ne însoţească să vadă ce facem şi ce eforturi se depun la nivelul MAI, IGSU, ca să absorbim fondurile europene şi să putem merge mai departe cu dotarea şi pregătirea”, a afirmat Raed Arafat. El a explicat că în caz de cutremur primele minute nu sunt pentru a comunica, ci pentru a evalua şi a reacţiona.

„Sper că este un comentariu cu titlu personal. Nu cred că e un comentariu auzorizat de cineva de la Guvern. Eu am avut o discuţie cu prim-ministrul, astăzi dimineaţă devreme (nr. sâmbătă), şi l-am informat care este situaţia, cu ministrul nostru, Dragoş Tudorache. Comentariul nu îl înţeleg. Să spui că nu poţi să ai încredere în instituţiile statului trebuie să vezi că instituţiile statului au eşuat în intervenţie. Aici nu a fost nicio intervenţie. Primele minute nu sunt pentru a comunica, cât sunt pentru a vedea, a evalua şi a reacţiona. Comunicarea nu schimba nimic la 02:11. La 02:15 l-am sunat pe primul adjunct al Inspectoratului General. Nu este corect să spui populaţiei să nu mai aibă încredere în instituţiile statului”, a adăugat Arafat.

Criticile lui Valentin Mircea au vizat în special modul în care Institutul pentru Fizica Pământului şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, dar și televiziunile au comunicat imediat după seism. De asemenea, Valentin Mircea a făcut demontat o declarație a lui Raed Arafat. (Detalii aici)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.