„Râmă” şi „are noroc că este femeie că altfel o păţea”

Era de aşteptat ca acum la început de an electoral limbajul suburban folosit de politicieni – în special de către cei aflaţi la Putere – să atingă noi culmi de violenţă.

Doi lideri marcanţi ai PDL au trecut deja la nivelul următor: ameninţări cu corecţia fizică asupra unei femei, politician din Opoziţie. Mai mult de atât, cei doi pedelişti nu s-au ferit să profereze injurii de cea mai joasă speţă şi ameninţări asupra doamnei cu pricina în timpul unor emisiuni televizate.

Concret, ţinta acestor atacuri a fost Rovana Plumb, europarlamentar PSD. Agresorii: Gheorghe Ştefan zis Pinalty, primarul din Piatra-Neamţ şi vicepreşedinte al PDL, şi Marin Antonescu, vicepreşedintele PDL al CJ Dâmboviţa.

Rovana Plumb, care este şi preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD, a fost atacată în direct vinerea trecută într-o emisiune de la Realitatea TV de către Ştefan-Pinalty, acesta spunându-i că „are noroc ‘mneaei că este femeie şi că soţul dânsei este pe hol, pentru că altfel o păţea!”.

Câteva zile mai târziu, tot în direct, într-o altă emisiune de televiziune, de data aceasta la un post local, vicepreşedintele PDL al CJ Dâmboviţa, Marin Antonescu, i-a s-a adresat pesedistei Plumb în acest fel: „Eşti o râmă şi o să fii zdrobită!”. Fost lucrător în Securitatea lui Ceauşescu, pedelistul Antonescu intră astfel în galeria colegilor săi de partid fruntaşi la jignirile aduse românilor: „viermi”, „ciumpalaci”, „nevrotici”, „mahala ineptă”, „puturoşi” etc…

De altfel, nici nu ar fi de mirare ca domnii de la PDL să treacă la fapte cât de curând şi să pună mâna pe par să spargă capetele adversarilor politici, indiferent că sunt femei sau bărbaţi.

Reamintim că în campania pentru prezidenţialele din 2009, un alt europarlamentar PSD, Viorica Dăncilă, a fost agresat la Videle, în judeţul Teleorman, de către primarul democrat-liberal al oraşului, Lucian Militaru, însoţit de alte două persoane.

„Mergeam pe Strada Florilor din oraşul Videle, împreună cu un grup de 20-25 de simpatizanţi şi distribuiam materiale electorale, respectiv calendare şi brichete. În momentul acela, din spate a venit primarul care a început să ţipe (…) M-am întors să întreb ce s-a întâmplat pentru că nu înţelegeam motivul supărării dânsului. În timp ce discutam, din maşină a coborât un membru PD-L, consilierul local Niţu Cristian, care, de cum a ieşit, a început un limbaj foarte violent, s-a repezit la unul dintre oamenii care mă însoţeau. După ce a terminat o altercaţie cu respectivul, s-a întors spre mine şi m-a lovit. Sub ochii primarului”, spunea Dăncilă într-o declaraţie la Antena 3, în 16 noiembrie 2009.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.