„Ramona Horvath Trio” (France/Romania). „Tribute to Jancy Korossy”

Sâmbătă, 10 octombrie, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român din Bucureşti, Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi Filarmonica George Enescu, cu sprijinul Kaufland România, prezintă Seară de jazz cu Ramona Horvath Trio – Tribute to Jancy Korossy.

Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi-a dorit să aducă la Bucureşti, pe prestigioasa scenă a Ateneului Român, trio-ul de jazz Ramona Horvath Trio alcătuit din muzicieni de referinţă: Nicolas Rageau la contrabas, Frédéric Sicart la baterie şi Ramona Horvath la pian. Cu ocazia acestui concert, Ramona îşi va prezenta în premieră noul album intitulat XS Bird, înregistrat şi produs în Franţa, la casa de discuri „Black&Blue”.

Concertul susţinut de cei trei muzicieni reprezintă un omagiu adus marelui artist Jancy Korossy. După o frumoasă carieră în ţară, stabilit în SUA de la finele anilor ‘60, Korossy a continuat să cânte alături de nume importante ale jazzului american. Pianista Ramona Horvath i-a fost elevă şi parteneră de scenă.

Ramona Horvath

Nicolas Rageau este unul dintre cei mai buni şi cunoscuţi contrabasişti din Paris, cu o activitate intensă, fiind prezent în festivaluri şi concerte, atât în Franţa, cât şi în SUA la New York, unde a activat vreme de câţiva ani. A colaborat şi a acompaniat diverşi artişti renumiţi, precum: Johnny Griffin, Benny Golson, Kenny Wheeler, Lew Tabackin, Peter Bernstein, Paolo Fresu, Alain Jean-Marie, Grant Stewart, Manu Katche, Michel Graillier, Christian Escoude, Sarah Lazarus, Anne Ducros…

Frédéric Sicart baterist şi compozitor originar din Nisa, prezent în cele mai importante festivaluri de jazz din Franţa: Jazz à Vienne, Juan les Pins, Jazz à Marciac, Nancy Jazz Pulsation, Monte-Carlo Jazz Festival etc, a colaborat şi el cu artişti importanţi precum: Giovanni Mirabassi, Richard Galiano şi mulţi alţii.

Ramona Horvath face parte, din deceniul trecut, din generaţia nouă a jazzului românesc. Pianista a fost remarcată şi susţinută (prin celebrele concerte la două piane) de cea mai importantă figură a jazzului românesc, Jancy Korossy, din păcate cu mai multe apariţii în Europa decât în ţară. Au concertat cu mult succes pe scene importante ca Sala Radio Naţional din Austria, Palatul Foz din Portugalia etc şi au participat la diverse festivaluri şi concerte în Germania, Franţa, Spania, Italia, Ungaria etc., unde au promovat muzica româneasca stilizată în jazz. Un exemplu foarte bun este discul Dor de acasă, care s-a bucurat de un mare succes în străinătate şi în România, unde, în 2009, a fost apreciat drept Cel mai bun disc de jazz al anului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.