Răniţi de la Colectiv, externați pentru a face loc victimelor de la Bruxelles

UPDATE Patru pacienți răniți în incendiul din clubul Colectiv, internați la Spitalul Militar ”Reine Astrid” din Bruxelles, au fost externați, anunță Ministerul Sănătății.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ministerului, decizia a fost luată în urma evenimentelor de marți din capitala Belgiei, dar și a faptului că starea pacienților este favorabilă, aceștia neprezentând urgențe.

Ministerul Sănătății a fost informat marți de către Ministerul Afacerilor Externe despre decizia de externare a patru pacienți din grupul Colectiv — Belgia, care erau internați la Spitalul Militar ”Reine Astrid”, precizează MS.

Patru din tinerii răniţi în incendiul din clubul Colectiv, internaţi la Spitalul Militar ‘Regina Astrid”, sunt externaţi marţi, pentru a face loc răniţilor din atentatele din capitala belgiană, aceştia urmând să fie aduşi în România, au declarat anterior surse oficiale pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, Raluca Chiţiga, Ciocanelli Silviu Mihail, Oana Rotariu şi Marius Frăţoaică, sunt externaţi marţi din Spitalul Militar ‘Regina Astrid”.

O rudă a unuia dintre cei internaţi, a declarat pentru Mediafax, că mai multe ambulanţe staţionează în faţa spitalului, pregătite să ia pacienţii si să-i transporte la un hotel. Tinerii vor fi aduşi în România în zilele care urmează. Cei patru tineri făceau recuperare în spitalul belgian, fiind aduşi aici de la alte spitale din Europa.

„Este perfect normal ce au făcut medicii de acolo, este o siutaţie de aşa natură în care trebuiau să facă acest lucru. Atâta timp cât pacienţii din România nu aveau viaţa pusă în pericol şi se aflau pentru recuperare acolo, este firesc să se întămple aşa” a declarat Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne pentru agenția citată.

În Spitalul Militar ‘Regina Astrid” rămân internaţi Bogdan Moleşag şi Pavlos Popovici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.