Rapid a murit, oameni buni!

Campionatul stă să înceapă, dar haosul din fotbalul românesc s-a transformat într-o veritabilă nebuloasă. Nimeni nu mai înţelege nimic, nimeni nu mai ştie cum de s-a ajuns la o vraişte totală. Rapid aşteaptă o minune care n-are cum să se producă. Dacă vine cineva, peste două-trei ore, cu peste 4 milioane de euro şi achită toate datoriile clubului, LPF bagă Rapidul în cărţi. Dar cine să vină?! Cei care au adunat bani la teşcherea nu cred în lacrimi. Nici în sentimente.

Dacă vrea cineva să ştie cum de s-a ajuns aici, ar trebui să afle cum de s-au făcut aceste datorii. Toţi cei ce s-au perindat la şefia grupării din Giuleşti ar trebui să dea cu subsemnatul. Dar cine să-i oblige la aşa ceva? „Mai bine ne facem că nu ştim cum să dezlegăm afacerea, zicem că vinovaţii nu s-au priceput şi gata, tragem linie, înlocuim Rapidul cu Poli Timişoara şi-i dăm drumul la campionat”. Cam aşa s-ar putea să se fi gândit la LPF. Sau poate că nu s-au gândit în niciun fel. Nu e treaba lor să repună Rapidul pe roate. N-a fost treaba lor să salveze echipa lui Dobrin, nici echipa lui Romulus Gabor, nici echipa din Regie, nici cea din Galaţi, nici Petrolul şi atâtea altele. Acestea au intrat pe mâna unor aşa-zişi ageamii, care ageamii şi-au urcat sacii cu bani în căruţă, unii au dispărut în ceaţă, alţii sunt la vedere şi vânează alte cluburi şi căderea şi decăderea fotbalului românesc continuă. A început cu George Copos şi se încheie, în cazul Rpaidului, cu Valerii Moraru.

Şi toată galeria rapidistă plânge. Plânge şi nu ştie cine este de vină. Cine ar putea să ştie trebuie să vrea să ştie. Şi dacă, din întâmplare, cineva pune mâna pe toate cărţile ce s-au jucat în potcoava Giuleştiului, adică afla totul, de-a fir a păr, ce mai poate să facă? Mortul de la groapă nu se mai întoarce. Rapid a murit, oameni buni!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.