Raport confidențial: Berlinul începe să tremure în fața valului de imigranți

Germania nu mai așteaptă în acest an 800.000 de imigranți, așa cum spuneau guvernanții în urmă cu câteva săptămâni, ci nu mai puțin de 1.500.000. Cel puțin asta relateaza tabloidul Bild, care citează o estimare ”confidențială” a guvernului federal, scrie Newsweek. ”Presiunea migratorie va crește în continuare. Ne așteptăm la 7.000-10.000 de treceri ilegale ale frontierei în fiecare zi din trimestrul al patrulea”, scrie raportul guvernamental, potrivit Bild. În aceste condiții, autoritățile se așteaptă și la o criză a alimentelor și utilităților pe care ar trebui sa le ofere imigranților, motiv pentru care au dispus luarea din timp a unor măsuri.

Biroul Federal pentru Migrație și Refugiați din Germania a precizat pentru Newsweek că nu poate confirma aceste cifre. Presiunea tot mai mare la care guvernul de la Berlin supune țara transpare chiar din declarațiile miniștrilor. Wolfgang Schaeuble, ministrul de Finanțe, declară că Europa ar trebui să reducă numărul celor care doresc să se stabilească pe continent. Vicecancelarul Sigmar Gabriel spune pentru Der Spiegel că ”ne apropiem cu o viteză fenomenală de limita capabilităților noastre”.

”Numărul mare de solicitanți de azil riscă să devina o povară pentru landuri și pentru orase”, arată raportul citat de Bild, în care se mai scrie că mare parte dintre cei care vor primi dreptul de azil își vor aduce în Germania și familiile rămase în țară, estimându-se că numărul membrilor unei familii va fi de cel mult opt, dar nu mai puțin de patru persoane.

Germania a anunțat în luna august că va primi în acest an 800.000 de solicitari de azil in acest an, de patru ori mai multe decât în 2014. Cancelarul Angela Merkel a renunțat la aplicarea in Germania a legislației europene în vigoare, permițând imigranților sirieni să depuna aici cereri de azil, indiferent că Germania a fost sau nu țara prin care au intrat în UE. Popularitatea lui Merkel a scăzut cu aproape 10% în doar câteva săptămâni. Merkel rămâne unul dintre tot mai puținii oficiali germani care consideră că țara va face față valului de imigranți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.