Rareș Bogdan, explicații neconvingătoare privind scăderea popularității lui Iohannis

Rareș Bogdan, realizatorul Realitatea TV, a încercat aseară să justifice prăbușirea lui Klaus Iohannis în sondajul prezentat de Avangarde, printr-un dialog cu Marius Pieleanu, sociolog, coordonatorul acestei cercetări, potrivit EVZ.

Realitatea TV

„Sunt motivate întrebările critice la adresa sondajului. Foarte mulți dintre cetățenii cu drept de vot sunt plecați în concedii. Nu au fost de găsit. Modalitatea de culegere a datelor a fost prin telefon. Admit că poate fi ușor mai mare cifra PSD-ului în raport cu realitatea de pe teren. Însă, atenție! Este vorba de un procent sau două și nu mai mult. Este posibil ca PNL să fie undeva la 30-31%, iar PSD la 36%”, a zis Marius Pieleanu. O explicație care a părut să-l mulțumească pe Rareș Bogdan, deși logica simplă ar fi trebuit să-i dea dureri de cap. Cum de au plecat în concediu tocmai susținătorii lui Klaus Iohnanis, dar cei ai PSD, ALDE și PMP au rămas acasă, ar fi fost o întrebare simplă. Cu atât mai mult cu cât încrederea în instituțiile asociate luptei anti-corupție, DNA, SRI, ICCJ a rămas la același nivel. O corelație simplă între două răspunsuri care demonstrează că scăderea președintelui Klaus Iohannis este reală și profundă.

Potrivit unui sondaj Avangarde, președintele Klaus Iohannis a scăzut dramatic în topul încrederii pe care românii o au în politicieni.

Astfel, Iohannis a pierdut 26 de procente în decurs de un an, fiind cotat la 35%, în timp ce, în urmă cu un an, beneficia de o cotă de încredere de 61%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.