Rareș Bogdan: Ponta, prin imaturitatea sa, aruncă în derizoriu serviciile și pune în pericol țara

Realizatorul emisiunii Jocuri de Putere, Rareș Bogdan, a declarat, marți seară, la Prime Time News, în contexul acuzelor lansate, la adresa sa, de către premierul Victor Ponta, potrivit cărora jurnalistul ar fi „ofițer acoperit”, că prin imaturitate sa, prim-ministrul „devine un pericol pentru securitatea acestei țări” și „aruncă în derizoriu serviciile de informații”. Jurnalistul a afirmat că Victor Ponta „a devenit atât de ridicol, încât și marii lui susținători se întreabă dacă acest om mai poate să conducă România”, potrivit REALITATEA.NET.
”Mi s-a părut atât de puerilă, atât de copilăroasă această abordare, încât nu îmi venea să cred că venea din partea premierului, mai ales că acest comportament, al domniei sale, este complet imatur. După ce a fost acuzat, în emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatrea TV, de către președintele României, Traian Băsescu, că Victor Ponta e ofițer acoperit, ce s-a gândit domnia sa? Să mă atace pe mine de ce mi-am permis să comentez niște fotografii, care au fost făcute e ofițeri acoperiți, de doi dintre cei trei milioane și jumătate de ofițeri acoperiți, care au plecat din România, de bine ce le era. Trei dintre aceștia lucrează în acel club Cavali, unul dintre ei, o domnișoara era în celălalt club, ONE, a trimis fotografia colegei Anetei Sângeorzan, iar domnul Mircea Mona a postat pe rețeaua de socializare Facebook. Deci domnul Ponta, atât de ridicol este, încât nu verifică povestea acestor fotografii și a notei de plată, cu o poveste scrisă de acest om, a fost spusă de un sibian. Serviciile de informații dintr-o țară nu se ocupă de urmărit persoanaje ridicole, în zona lor de viață privată. Serviciile se ocupă de altceva, domnul Ponta nu știe asta. A devenit atât de ridicol, încât și marii lui susținători se întreabă dacă acest om mai poate să conducă România. De doi ani și jumătate, acest individ este omul care conduce strategiile economice”, a declarat Rareș Bogdan.

În acest sens, prin afirmațiile făcute la adresa sa, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere a precizat faptul că Victor Ponta a reușit să îl „transforme într-un personaj și mai cunoscut” decât era. Rareș Bogdan a criticat, totodată, lipsa explicațiilor, din partea premierului, pe marginea subiectelor privind bugetul și creșterea prețului la gazele naturale, care ar putea afecta o mare parte a populației.

”Eu, astăzi, mă așteptam să spună așa: ‘am fst la Abu Dhabi, la cursa de..’. Dânsul nu ne-a spus, dar Sebi Ghiță a publicat poze pe RTV, cu Victor Ponta, în Dubai și în Abu Dhabi și explicații că era la o cursă de Formula 1. Domnul Ponta nu ne-a explicat toate astea și nu a venit să ne spună de ce nu avem bugetul, dacă vom avea afectate 1,3 milioane de apartamente, 170.000 de mii de firme, 4,5 milioane de oameni, așa cum ne spune președintele Comisiei de Industrii, din Camera Deputaților, Iulian Iancu, deputat PSD, fost ministru PSD, care ne spune că vor crește gazele cu 38 la sută. Domnul Ponta nu vine să dea astfel de explicații, vine cu aberații, se ceartă cu mine. Eu pot să îi mulțumesc, sincer îi mulțumesc. A reușit să mă transforme într-un personaj și mai cunoscut decât eram până acum. Eu îl informez: sunt jurnalist. Eu mă întreb următorul lucru: oare aceste servicii, pe care eu le respect și chiar cred în forța lor și în necesitatea lor pentru un stat democratic, puternic la granița NATO cu ursul rus. Eu chiar mă întreb: a meritat investiția în acest om?”, a mai afirmat Rareș Bogdan.

Jurnalistul a evidențiat faptul că Victor Ponta „reușeste să arunce în derizoriu serviciile de informații, din această țară, servicii extrem de importante, mai ales în contextul geopolitic” prin afirmația făcută la adresa sa.

”Dacă un serviciu de informații, din această țară, care contribuie la apărarea acestei țări și la gradul de securitate, ar fi apelat la mine, cu siguranță nu aș zice nu, pentru că îmi iubesc România cu sufletul și aș fi făcut orice pentru a o apăra. Domnul Ponta reușeste să arunce în derizoriu serviciile de informații, din această țară, servicii extrem de importante, mai ales în contextul geopolitic. Domnul Ponta, ajutat fiind de-a lungul carierei sale de către serviciile de informații, cum le răspunde acestor instituții? Aruncând în derizoriu spunând: ‘domnul Rareș Bogdan este ofițer acoperit’. Nu sunt ofițer acoperit. Eu tot ceea ce știu, spun pe gură. Cum să vină un serviciu de informații la mine? Eu mă desconspir imediat, nu au nicio șansă cu mine și eu nu conduc România. Această creatură conduce România, cu creierul unui storcător de fructe, conduce România. În locul liderilor responsabili din PSD, în locul președintelui Traian Băsescu, a președintelui Klaus Iohannis, a șefilor de structuri de informații m-aș gândi foarte serios, dacă un astfel de personaj, care după ce vine, după cinci zile, după o excursie ciudată, în țări arabe, marele român ortodox, cu asta ne-a înnebunit două luni de zile cât e de român și de ortodox, mă așteptam să meargă la mănăstirea Agapia. Eu sunt jurnalist, fac presă quality de când mă știu, eu nu vin să vorbesc despre cancanuri. De aceea, nu am să comentez că Daciana era în altă parte. Nu mă interesează dacă fata de lânga era din discotecă sau nu. Eu am treabă cu asta. Am treabă cu Victor Ponta pentru că a mințit, într-un mod incalificabil și pentru faptul că s-a deplasat, în această excursie cu un personaj care, în fiecare lună, câștigă contracte cu statul de zeci de milioane de euro. Aici trebuie să dea explicații”, a adăugat Rareș Bogdan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.