Răspândirea cancerului ar putea fi oprită?

Când o tumoră migrează dintr-o parte în alta a corpului, cancerul devine mult mai greu de învins. Un studiu recent publicat, investigând un metabolit (produs intermediar al metabolismului) numit 20-HETE, oferă o nouă perspectivă asupra întregului proces și cum ar putea fi acesta oprit, potrivit medicalnewstoday.com

Abilitatea cancerului de a metastaza – să se miște prin organism și să facă rădăcini într-o altă parte – este ghimpele din tratamentele împotriva cancerului. O tumoră localizată este mult mai ușor de tratat, iar șansele de supraviețuire sunt mai mari. Odată ce tumora s-a răspândit, devine greu de controlat. Aproximativ 30% din femeile cu cancer la sân se confruntă cu metastaze, cele mai întâlnite fiind la ganglionii limfatici, oase, creier, plămâni și ficat. Înțelegerea modului în care o tumoră se dezvoltă în altă parte, ca metastază, este încă studiată. Problema este că această boală este incredibil de abilă de a găsi o nouă locație pentru a se răspândi; de fapt, tumorile trimit în mod constant celule în vasele de sânge pentru a încerca să se „agațe“ și să „înflorească“. De asemenea, tumorile „recrutează“ celule și și le însușesc pentru a se dezvolta astfel. Noua cercetare a „vânat“ mediul înconjurător al tumorii și a încercat să oprească efectele 20-HETE care ajuta la răspândirea cancerului în organism. Potrivit cercetătorilor, 20-HETE furnizează cancerului tot ceea ce acesta are nevoie pentru a se răspândi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Tudorica 346 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.