×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:38
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Prezența la Comisia de anchetă
Răspunsul CSM pentru Kovesi

Decizia privind necesitatea și oportunitatea prezentării șefului DNA în fața Comisiei parlamentare de anchetă referitoare la alegerile prezidențiale din 2009 aparține Laurei Codruța Kovesi, a declarat, luni, pentru Agerpres, președintele CSM, Mariana Ghena.

Întrebată dacă CSM a răspuns solicitării Laurei Codruța Kovesi privind prezența acesteia la Comisia parlamentară de anchetă pentru audieri, Mariana Ghena a menționat: "Da, în sensul că aprecierea în concret a necesității, respectiv oportunității prezentării în fața Comisiei aparține procurorului-șef al DNA în raport de dispozițiile și reglementările în vigoare. CSM nu interpretează deciziile CCR, acestea sunt obligatorii și general valabile, nicio persoană nu poate invoca necunoașterea legii".

Ea a adăugat că răspunsul a fost transmis vineri după-amiază.

Laura Codruța Kovesi a fost invitată de mai multe ori pentru a fi audiată în Comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, însă aceasta a refuzat să vină în fața parlamentarilor.

Pe 10 iulie, membrii Comisiei parlamentare de anchetă au decis să-i sesizeze ministrului Justiției faptul că procurorul-șef al DNA refuză să se prezinte la audieri.

Într-un interviu acordat ziare.com, șeful DNA a anunțat că a solicitat CSM un punct de vedere pe acest subiect. ''La prima și a doua invitație am invocat precedentul din 2007 și hotărârile CSM. Am primit din nou invitație și atunci am solicitat punctul de vedere al CSM. Dacă CSM va spune că un procuror sau un judecător e obligat să dea explicații în Parlament, o să vedem'', a spus aceasta.

Publicat Luni, 17 iulie 2017
1750
 | 1
 | 6
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
eric
+2
Nu CCR? Astia cu hastag ce au decis?
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
van gogu
+11
D-na Ghena are o logica imbatabila. O data spune ca "deciziile CCR sunt obligatorii si general valabile", iar apoi spune ca "aprecierea in concret a oportunitatii prezentei in fata comisiei a sefului DNA apartine acestuia". Multa logica, mult curaj si foarte mult caracter la d-na Ghena!!! De-aia Romania nu se va mai insanatosi prea curand...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
lunetistu @ van gogu
+4
Parca aceasta doamna se opune si introducerii legii raspunderii magistratilor .
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
UNX
+10
Daca tot vorbim de o fosta sportiva, atunci putem spune ca LCK este unica: ea centreaza, ea da cu capul, ea marcheaza si CSM este doar o tabela de marcaj adica ceva amorf. Adica, ea isi pune subordonatii sa verifice autenticitatea inregistrarilor aparute in presa(ha, ha, ha!), tot ea spune ca inregistrarile sunt nu sunt facute in ordinea in care ea le-a spus la sedinta cu subalternii, ea aproba daca este oportun sa compara, sau nu, in fata comisiei !!!). Ma intreb oare CSM o fi avand aprobarea ei pentru ca sa se pronunte in acest caz, sau nu ?Ha,ha,ha! Ce sa mai zic: LCK pare a fi o noua Ana Pauker, la fel de democrata, dar poate de gabarit ceva mai mare.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+17
hotărârile ccr nu sunt obligatorii si executorii în cazul magistraţilor!!!?? Atunci, de ce ar fi hotărârile magistraţilor obligatorii şi executorii pentru noi, ăştialalţi??? Ia, hai sictir coană justiţie, editat
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Citadin
+22
HA !! Zeita e atot puternica! Pi... pe comisii, pii pe parlament. Traiasca colonia si stapanii. Stat de drept faramitat de interese, pe interese!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Băsescu trage cu cartușul în Iohannis
Publicat acum 7 ore şi 46 minute
Firea, călcată de bicicliști
Publicat acum 22 ore şi 56 minute
Vinovatul de serviciu - Generalul Iulian Vlad
Publicat acum 7 ore şi 7 minute
Tarom, captivă grupurilor de interese
Publicat acum 10 ore şi 27 minute
Doftoriceala pe net poate ucide
Publicat acum 8 ore şi 18 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 58 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 35 minute